Adding pokesav codes to cheats.xml

Discussion in 'Acekard' started by one2many, Mar 31, 2010.

Mar 31, 2010
  1. one2many
    OP

    Newcomer one2many Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    26
    Location:
    Chicago, Illinois
    Country:
    United States
    What's up! I just joined (surprised I didn't have an old account here actually) and I'm a quick question.

    I've recently gotten into pokesav, but because my laptop won't detect my action replay, I have to use my codes through the acekard2i's built in action replay. I've pasted the code into the database but when I go to activate it on the DSi, it get this loading bar that says "rebuilding cheat file" and it just sits (might as well be an error message). Yes, I've selected cheats.xml as my database but I'm kinda lost at the moment.
     
  2. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
  3. one2many
    OP

    Newcomer one2many Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    26
    Location:
    Chicago, Illinois
    Country:
    United States
    I was gonna use .dat but when I went to open it, it was just a bunch of random symbols. XML on the other hand, is something I'm familiar with from some failed attempts at coding and action replay.
     
  4. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    shouldn't be..could be database in a foreign language
    try download yourself a copy of usrcheat.dat from the link i provided on my above post
     
  5. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Did you open it up using a text editor like Notepad? You're supposed to use R4CCE to open up the usercheat.dat. Download it here.
     
  6. one2many
    OP

    Newcomer one2many Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    26
    Location:
    Chicago, Illinois
    Country:
    United States
    well I've succesfully added them but when I activate them the rom won't load.
     
  7. one2many
    OP

    Newcomer one2many Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    26
    Location:
    Chicago, Illinois
    Country:
    United States
    Got it to work. I believe what I did was I copied the code for heart gold instead of the one for soul silver. But [almost] all is well.
     

Share This Page