Acekard 2i System File is Missing Error

Discussion in 'Acekard' started by MCPwns, Apr 3, 2011.

Apr 3, 2011
  1. MCPwns
    OP

    Newcomer MCPwns Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    Ok so everytime I load up my acekard 2i and go through the menu and try to play a game like pokemon white or something then i get the error "system file is missing" and i have all the correct updates and firmwares like akaio1.8.6a and the folders for that. and then i also did the flash firmware updating thing with the ak2ifw_update_3ds_v1 thing by using my DS Lite.
     
  2. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    I don't know. Maybe it's a clone.

    Are you sure that it's an authentic ak2i? [​IMG]

    EDIT: also, when did this start happening?
     
  3. MCPwns
    OP

    Newcomer MCPwns Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    i got it pretty recently like 2 days ago, and yes its authentic
     
  4. lompoc

    Banned lompoc Banned

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    120
    Country:
    United States
    patch rom play that one and 3ds update has bugs in it so it might be doing that
     
  5. Zorua

    Zorua Newbie

    Format your SD using SD Formatter, copy over AKAIO 1.8.6a to your root and tell me what you have on the root.
     
  6. MCPwns
    OP

    Newcomer MCPwns Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Canada

    im sorry i dunno the terms and everything.. whats patch rom play??
     
  7. Zorua

    Zorua Newbie

    It doesn't mean anything. Look at my other post.
     
  8. MCPwns
    OP

    Newcomer MCPwns Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Canada

    where do i get this SD Formatter?? u mean like right click the SD card thing on My Computer and choose Format? i've done that before and i've made it FAT32.. and u mean hte _aio folder and ak4menu thing right when u say "copy over AKAIO 1.8.6a" and what is this root thing?? im sorry idk any of these terms

    EDIT: and other games work as well.. its just Pokemon White thats not working i guess

    2nd EDIT: both Pokemon Black and White give the error when i try to play them
     
  9. Zorua

    Zorua Newbie

    Nope, SD Formatter is a special program for formatting SD cards. Go here and click on 'I accept' to download it. The area when you're not inside any folder is known as the root.

    EDIT: Start up your ak2i, press start, go to system options and disable By-pass Anti Piracy and Soft reset. It should work now. Forget SD Formatter.
     
  10. MCPwns
    OP

    Newcomer MCPwns Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    OK after formatting it and putting in the folders i only have the _aio folder and the akmenu4.nds
     
  11. Zorua

    Zorua Newbie

    Look at the edit....
     
  12. MCPwns
    OP

    Newcomer MCPwns Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    11
    Country:
    Canada
    OMG THANK YOU I LOVE YOU!!! ya it works now ur the best i love zorua too
     
  13. Zorua

    Zorua Newbie

    LOL. No problem! [​IMG]
     

Share This Page