8Gb SHDC SD Cards

Discussion in 'Wii - Hacking' started by xomp, Jul 31, 2009.

Jul 31, 2009

8Gb SHDC SD Cards by xomp at 11:39 PM (1,344 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. xomp
    OP

    Newcomer xomp Advanced Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United States
    So I purchased one of these SanDisk SHDC 8Gb SD Cards for Rockband 2 DLC's but guess what? My Wii can't use the damned thing >:(

    Unfortunately I have no way of formatting this SD card outside of using my Kodak Easy Share camera and even after doing that it won't work. When using the SD Card with an old SanDisk USB SD Card reader Windows will mount it but say there is no disk inserted when trying to access it.

    Is there any hope on getting this to work?

    Cheers!
     
  2. Kakkoii

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    You should be able to do it through your camera. I did until I bought a multi card reader.

    Use this tool to format it:
    http://www.sdcard.org/consumers/formatter/sdfv2000.exe
     
  3. timtlm

    Newcomer timtlm Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    96
    Country:
    United States
    SDHC cards do not work with RB or GH. Maybe RB Beatles and GH5 will support them.
     
  4. xomp
    OP

    Newcomer xomp Advanced Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United States
    I went out and purchased a new SD Card reader that supports SHDC SD cards, formatted the card as Fat32 and the Wii still says it cannot be used (not trying through RB2 yet just the system menu, which is 4.0)
     
  5. Kakkoii

    Member Kakkoii Old fart

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    620
    Country:
    Canada
    So when you try to transfer a save for example to your SDHC card, the Wii says it can't?
     
  6. xomp
    OP

    Newcomer xomp Advanced Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United States
    Right, when I try to transfer a game save the options to Move and Copy are greyed out. If I click on Copy anyway it says it cannot use the SD Card that's inserted.
     
  7. locustlx

    Newcomer locustlx Member

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    for rock band dlc try tricking the game by starting it with the 2gb sd card and switching it out at the main menu it worked for my 4gb sdhd card

    also try putting in 6gb of garbage files on the 8gb card (like movies or music) and try transferring saves on wii and see if that works
     
  8. xomp
    OP

    Newcomer xomp Advanced Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    88
    Country:
    United States
    I managed to fix my problem by booting up preloader and set it to use IOS60 (it was set to IOS30 by default - just change it to 60). Now my 8Gb card can be used!
     
  9. odja

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    I have the sam problem. After i set in preloader IOS60 SD Card was see but i can't run fromSD Card Menu World on Goo, failed to launch. on 2 GB card work OK.
     
  10. runkittyrun

    Newcomer runkittyrun Member

    Joined:
    May 24, 2009
    Messages:
    11
    Country:
    United States

    did you try the 2gb card after changing the ios to 60 with preloader, you might not have patched ios60 if both dont work
     
  11. odja

    Newcomer odja Advanced Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    89
    Country:
    Poland
    How patched IOS60?
     

Share This Page