1. 3DSGuy

    OP 3DSGuy No longer in scene
    Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    I have the same problem on my copy of Windows 7. I think Windows doesn't like people using the root of C drive. Making a directory in C drive called "ROMS"(or whatever you choose), and in put your 3DS roms and rom_tool in there. You should be able to use rom_tool in there without problems. And I'll see what I can do about making a MAC compatible version of rom_tool.
     
  2. DigitalDeviant

    DigitalDeviant GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    2,076
    Country:
    United States
    since this can trim 3DS roms does it make more sense to get an 8gb micro sd card and save a little money, maybe not the price difference isn't so much...
     
  3. chris mather

    chris mather Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    Awesome works a treat. You are such a cool mofo!
    A mac executable would be great and save a bit of bother for us little old mac users!
    (if you need me to test anything feel free to give me a shout and I will gladly oblige)
    Thanks again dude.
    Chris.
     
  4. 3DSGuy

    OP 3DSGuy No longer in scene
    Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    Well it just became a reality. You can now download the mac version of rom_tool. It's compiled/tested on Mountain Lion (10.8.3). However I'm running Mountain Lion from VMWare, so confirmation from user(s) running this on an actual Mac would be great.
     
  5. skarthebloodchild

    skarthebloodchild Keep It Old School
    Member

    Joined:
    Jan 13, 2004
    Messages:
    2,216
    Country:
    Greece
    get a 16gb B-)
     
    DigitalDeviant likes this.
  6. DigitalDeviant

    DigitalDeviant GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    2,076
    Country:
    United States
    Yeah it makes the most sense. Now what card speed 6 or 10?
     
  7. how_do_i_do_that

    how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.
    Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    5,113
    Country:
    Antarctica
    Class 10 is the last class the HC series has since the SD standard has moved to XC and U which has speeds that are faster.

    At this point it is if you can afford a class 10 or 6 on the microSDHC.
     
    DigitalDeviant likes this.
  8. weatMod

    weatMod GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    2,706
    Country:
    United States
    it says in the SD wiki that there are SDHC that have U 1 too
     
  9. how_do_i_do_that

    how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.
    Member

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    5,113
    Country:
    Antarctica
    U series can have higher speeds in future gen, while the standard SDHC stops at class 10. You didn't read or understand what I said the first time.
     
  10. skarthebloodchild

    skarthebloodchild Keep It Old School
    Member

    Joined:
    Jan 13, 2004
    Messages:
    2,216
    Country:
    Greece
    10 ;)
     
  11. chris mather

    chris mather Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Sep 7, 2013
    Messages:
    4
    Country:
    That is excellent news! Thank you again for your help and commitment to the tool.
    Chris.
     
  12. sudeki300

    sudeki300 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Nov 20, 2004
    Messages:
    566
    Country:
    i have always been rubbish with CMD as i'm sure alot of other people on these forums are. is there gonna be a simple GUI version in the future....................sudeki300
     
  13. IMRAN_PETER

    IMRAN_PETER GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 17, 2013
    Messages:
    146
    Country:
    Bulgaria
    Yes, a GUI version would be awesome....:)
     
  14. glass

    glass Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    48
    Country:
    Is Pokemon Y untrimmable? (I didn't check X version)
    When I try to trim it it gives the error "rom is malformed". I'm pretty sure the file isn't corrupted and I can see its infos.
    This is its md5 if anyone can confirm: 9016851fe8e1e0d18ad0558ab74baa3e
    Maybe rom_tool fails with that game?
     
  15. andibad

    andibad Soon™
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    701
    Country:
    Indonesia
    is working on me o.o, both is working fine with trimming or super trimming. md5 for pokemon Y is 9016851fe8e1e0d18ad0558ab74baa3e is seems match with your file.
     
  16. glass

    glass Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 14, 2013
    Messages:
    48
    Country:
    Well, that's strange...
    Btw I'm using the rom_tool on linux, compiled from source, downloaded yesterday.
     
  17. 3DSGuy

    OP 3DSGuy No longer in scene
    Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    The cause of that error is rom_tool thinks the ROM has an incorrect size. It's possible retrieved values used to determine if the size is correct, may not be obtained properly in linux, I had to jump some hoops to get it to work on Mac OS X and that might have broken something for linux. I'll look at it tomorrow morning.
     
  18. 3DSGuy

    OP 3DSGuy No longer in scene
    Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    Updated to version 2.9. Trying to get the linux version working again has opened a can of worms. I don't know when linux will be fully supported again :/.

     
  19. kyogre123

    kyogre123 Mexican Pride
    Member

    Joined:
    Sep 23, 2013
    Messages:
    2,920
    Country:
    Mexico
    Thanks for the update. By the way, I found a minor error in this last version. Sin título.png
     
  20. 3DSGuy

    OP 3DSGuy No longer in scene
    Member

    Joined:
    May 22, 2012
    Messages:
    345
    Country:
    United States
    Cool, I have enough changes(I had others I realised after 2.9's release) to rationalise releasing a new version.