.3 gamma tempermental

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mydarxide, Dec 1, 2008.

Dec 1, 2008

.3 gamma tempermental by mydarxide at 4:01 PM (1,069 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. mydarxide
    OP

    Newcomer mydarxide Advanced Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    I recently update my brother in laws wii for 0.3 Gamma and it only loads select backups. I know the discs are fine because I used 3 of my known working backups (tested on my wii). 2 out of three would not load. they take a min flash the green screen quickly and then another min or so it comes up with the cannot read disc screen or returns to the launcher. The 1 disc that worked loaded fine mabee took a slight bit longer to load. I uninstalled the cIOS and reinstalled it and same with the gamma .dol and .wad. All the software is the same as what i used on my wii 3 weeks ago. I tried different settings in gamma to no avail. The dvd drive seems to be working fine it loads originals of the games fine, and played backups fine until I installed gamma. He has dash 3.2u with the "Fixed" wii shop update (I did that update for him when it came out.)


    So, with that out of the way . Does anyone have any Ideas.
     
  2. ephumuris

    Newcomer ephumuris Advanced Member

    Joined:
    Nov 28, 2008
    Messages:
    68
    Country:
    United Kingdom
    Maybe his drive is just a little bit more picky about the media. Have you tried using SoftChip aswell?
     
  3. mydarxide
    OP

    Newcomer mydarxide Advanced Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    I have not tried soft chip yet. however wiigator 0.3b worked great with te same exact discs.
     
  4. snikerz

    Member snikerz GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    501
    Country:
    Liechtenstein
    Do you have the latest cIOS installed?
     
  5. mydarxide
    OP

    Newcomer mydarxide Advanced Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    Yes, Installed then Uninstalled and then installed again.
     
  6. mydarxide
    OP

    Newcomer mydarxide Advanced Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    59
    Country:
    United States
    any other ideas for I am at a loss
     
  7. CIJC

    Member CIJC GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    463
    Country:
    United Kingdom
    Try softchip. if it doesn't work, use a differrent media. [​IMG]

    if neither of them work, its one picky wii lol
     

Share This Page