3.1E or 3.2E.....

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Tommy187, Nov 20, 2008.

Nov 20, 2008

3.1E or 3.2E..... by Tommy187 at 1:06 PM (2,040 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Tommy187
    OP

    Newcomer Tommy187 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Hi everyone, I'm new to the wii scene and had a quick question to ask someone a bit more knowledgeable on the subject.

    I've got a wii sitting here, about to install the Homebrew channel etc., the firmware is currently 3.1E. Should I try and get hold of 3.2 and put it on there or just leave it as it is?

    Will it make a noticable difference between them?

    Sorry for the noob questions, but any help is greatly appreciated.
     
  2. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah go for 3.2, then install starfall patches, do you have homebrew channel?
     
  3. Tommy187
    OP

    Newcomer Tommy187 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Not yet mate, will probably buy Zelda tomorrow and install it then. Thanks for the help.
     
  4. Tommy187
    OP

    Newcomer Tommy187 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Can anyone PM me with a link to get hold of 3.2E from?
     
  5. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    I've heard Mario Kart has it.. can't confirm that though.
     
  6. Tommy187
    OP

    Newcomer Tommy187 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    I think your right mate, I'll get hold of that then. Thanks for the info.

    Can I install the Homebrew channel and Backup Launcher etc, then use a backup copy of Mario Kart to update?

    Or will I have to upgrade it before it'll allow me to install the Channel etc?

    Not too bothered if it wipes it all off when the firmware updates, as I'll be able to whack it straight back on. (hopefully!)
     
  7. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Yes, you can use a backup copy. The backup, homebrew, and other channels won't be touched.

    Make sure you get the game in the same region as your wii.
     
  8. SpongeFreak52

    Member SpongeFreak52 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    390
    Location:
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
    Country:
    United States
    x2 emphasis on the region check. Make sure you run a burn Verification on ImgBurn (or w/e you use), you can't be too careful when you're updating from a burned ISO.
     
  9. fennec

    Newcomer fennec Advanced Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    95
    Country:
    France
    Mario Kart has 3.1, at least PAL version. I also used WiiFit (original) but Wii stayed at version 3.1E. I think 3.2 is only online update. I have a 3.1E Wii and another 3.2E, both work perfectly with HB and backup loaders.

    Stay at 3.1E with regular HB, I don't see the point of having latest IOS, unless an original game doesn't work. Keeping 3.1 can even help you recover from semi brick more easily.
     
  10. clone

    Newcomer clone Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    Netherlands
    Is 3.2E not needed to be able to install opera.wad?
     
  11. Tommy187
    OP

    Newcomer Tommy187 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the replies guys. I've downloaded the semi-brick fix disc, apparently there are some IOS files on there that will update it to 3.2. Anyway, I'm about to start all this off, just bought Zelda [​IMG] . I'll post back if I run into any problems.
     
  12. w_n_s

    Newcomer w_n_s Advanced Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    81
    Location:
    Belfast
    Country:
    United Kingdom
    don't forget to install starfall after you install 3.2E - just for extra protection.
     
  13. fennec

    Newcomer fennec Advanced Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    95
    Country:
    France
    No Opera is out for ages, maybe on 2.2, I'm not sure.
     
  14. Tommy187
    OP

    Newcomer Tommy187 Newbie

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Right, all installed and working. I upgraded the firmware to 3.2 using the Semi-Brick Fix Disc IOS's. Thanks for the info along the way guys.

    Going to install starfall in a bit, and I have one more question for you...

    Does anyone know the specific IOS's etc that I would need to install to get the benefiets of 3.3 without actually upgrading, ie shop channel, mii channel etc?

    Thanks in advance,
    Tommy.
     
  15. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Shop channel fix in Oct. 23 thread and there's a patch for mii channel. Use search.
     

Share This Page