Hacking Nintendont

SuperrSonic

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 9, 2011
Messages
807
Trophies
1
XP
2,323
Country
Puerto Rico
Seeing as how the Wiimote minus button got in, if I were to add say... the Wiimote Home button could I not just...
Add to PADReadGC.c:
Code:
if(BTPad[chan].button & WM_BUTTON_HOME)
    goto Shutdown;
To exit with the Wiimote Home button.
And add to global.h and BT.h "#define WM_BUTTON_HOME 0x0000" <-- What would go here? Since random numbers don't seem to do anything.
Any help?
 

drakorex

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 19, 2011
Messages
1,882
Trophies
0
XP
1,077
Country
United States
For anybody clamoring for an update function, it's already possible. Not in Nintendont itself, but there's an app for that :P

A while back, when Gave92 was actively working on his Wiibrowser, he made a custom mod for me that I was hoping to use for an in-loader shop of sorts that could download just about anything wii related, and install it right where it needs to be. All that would need to be done is make a shortcut pointing to a static link (say the one on the front page) and launch it from your loader.

I had hoped to complete this, but things were complicated by other matters, and the project fell by the wayside.
 

quad0

New Member
Newbie
Joined
Sep 9, 2014
Messages
3
Trophies
0
Age
49
XP
74
Country
Canada
Confirming that r157 fixed my stick dead-zone / centering issue with the Wii U Pro Controller in Mario Sunshine. Thx a lot Fix94!

Now looking forward to the hacks to fake the analog triggers with digital triggers. I like the idea of the multiple trigger presses. Maybe it could be good to add a little value smoothing/ramping so that values are not always 0x80 and 0xFF. Would make it more real imo.
 

drakorex

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 19, 2011
Messages
1,882
Trophies
0
XP
1,077
Country
United States
Question. Why is Wiimote rumble an option? Why not just enable it by default? If a user wants to disable rumble, they can do so in the game settings.

Also, could we maybe move the button toggle to a button on the wiimote instead of the select button on CCP? My fear is that anybody using the Mayflash Gamecube/CC adapter will accidentally switch their button layout when they really mean to pause the game, as a single press of the start button=select.

Also wondering how rumble will work with Mayflash+wired GC controller...
 

Empu1

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 25, 2010
Messages
135
Trophies
1
Age
35
Location
R'lyeh
XP
2,270
Country
Antarctica
This new "calibrating the bluetooth controller analog sticks now when you sync the controller" has finally fixed the issue I was having with my WiiU Pro Controller. Been mostly just playing Paper Mario TTYD and Mario would always walk slowly to the left, but as of this latest rev (2.157 I believe?) it is fully fixed. Thanks a lot!

Edit: Yup, ripped my copy of Double Dash and there's no problems playing it with a WiiU Pro Controller whatsoever.
 

drakorex

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 19, 2011
Messages
1,882
Trophies
0
XP
1,077
Country
United States
Wasn't forcing video modes supposed to be fixed? I'm still getting 480i when forcing 480p
@Anyone with Nyko Pro Commanders, Does it seem like the transition between the main directions and diagonals are a bit jerky on the analog stick?
 

infidelity

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 13, 2013
Messages
227
Trophies
0
Age
44
XP
356
Country
United States
OMG THANK YOU FIX94!!!!

My WiiU Pro Contollers analog is PERFECT!!!

I immediately tried out Super Monkey Ball, and when the ball landed, there was ZERO movement on impact!!!

I cannot thank you enough for fixing the analog sensitivity! :-D

Can't wait to enjoy many hours of reliving Super Monkey Ball!
 

drakorex

Well-Known Member
Member
Joined
Jan 19, 2011
Messages
1,882
Trophies
0
XP
1,077
Country
United States
So where do we stand on the controller port switching thing? A Wiimote button toggle or button combo (L+select) would be nice. Then there's the issue where when a controller gets shut off, the players on ports above that get switched down.

This actually gave me an idea for a work around for the MGS Psycho Mantis battle. It would involve having all four controllers in front of you, and when the time comes to switch, powering off your controller, powering the others up and turning your controller back on. :P
 
  • Like
Reactions: VinsCool

Kikirini

Zelda Fangirl
Member
Joined
May 18, 2011
Messages
1,142
Trophies
0
Age
34
Location
Vermont, USA
Website
kuroshouri.com
XP
1,214
Country
United States
I'm having a bit of a weird issue with Fire Emblem: Path of Radiance. I made it through the prologue chapter, then saved and went to start the next chapter...only to have it freeze. Every time I start the game up, it freezes when I try to start that chapter again. The iso works perfectly in Devo, so I don't think it's messed up... I'm running it on a Wii U on r157, on a USB.
 

jonthedit

Well-Known Member
Member
Joined
May 30, 2011
Messages
1,682
Trophies
0
XP
1,010
Country
Bangladesh
So where do we stand on the controller port switching thing? A Wiimote button toggle or button combo (L+select) would be nice. Then there's the issue where when a controller gets shut off, the players on ports above that get switched down.

This actually gave me an idea for a work around for the MGS Psycho Mantis battle. It would involve having all four controllers in front of you, and when the time comes to switch, powering off your controller, powering the others up and turning your controller back on. :P


Heads up if you didn't already know, the controller issue is not complicated.

1) Battle Psycho mantis
2) Die
3) Battle him again
3) Die
4) Codec rings during third fight, tells you you have cereal jammed in Port 2, allows you to attack Mantis in port 1 after shooting the statues, as described in the call
5) In-game failsafe!
 
  • Like
Reactions: VinsCool

Adeka

Beta Tester
Member
Joined
Mar 19, 2013
Messages
4,168
Trophies
0
Age
30
XP
1,633
Country
United States
I'm having a bit of a weird issue with Fire Emblem: Path of Radiance. I made it through the prologue chapter, then saved and went to start the next chapter...only to have it freeze. Every time I start the game up, it freezes when I try to start that chapter again. The iso works perfectly in Devo, so I don't think it's messed up... I'm running it on a Wii U on r157, on a USB.

post your save file so others can test it/fix94 can fix it
 

ShadowOne333

QVID PRO QVO
Editorial Team
Joined
Jan 17, 2013
Messages
12,248
Trophies
2
XP
34,957
Country
Mexico
Seeing as how the Wiimote minus button got in, if I were to add say... the Wiimote Home button could I not just...
Add to PADReadGC.c:
Code:
if(BTPad[chan].button & WM_BUTTON_HOME)
    goto Shutdown;
To exit with the Wiimote Home button.
And add to global.h and BT.h "#define WM_BUTTON_HOME 0x0000" <-- What would go here? Since random numbers don't seem to do anything.
Any help?

The value for the Home button is 0x0080 FOR THE WIIMOTE.
For the Classic Controller it is 0x0800.

What is it that you are trying to do?

You can actually just change the WM_BUTTON_HOME for the hex value, like this:
Code:
if(BTPad[chan].button & 0x0080)
    goto Shutdown;
That's actually how Nintendont works with the button inputs.

Change the source code and then compile it to see if you get the desired result.
 
  • Like
Reactions: SuperrSonic

cashonly

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 10, 2014
Messages
103
Trophies
0
Age
39
XP
634
Country
so, the nintendont allready recognizes all the button preses on the wiimote? its just a thing of asigning the preses to actions in controller.ini?
 

Howard

Well-Known Member
Member
Joined
May 1, 2012
Messages
442
Trophies
0
XP
431
Country
United States
I picked up a used pair of Donkey Kong Bongos anlog with Donkey konga and Donkey Kong Jungle Beat.
I cant get Donkey Kong Jungle Beat to reconize to bongos. It keeps thinking it is a gamecube contoller which dosent work. They are reconized fine in Donkeykonga. Running v2.157 on a wii. The compatability list says it works. Did it get broken, never worked or something I am doing wrong?
 

cashonly

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 10, 2014
Messages
103
Trophies
0
Age
39
XP
634
Country
how about the xbox controllers? xbox clasic and xbox 360 wirelles (but with usb receiver), the clasic controller can easely be moded with a usb plug. that controllers will work bether than any noname hid usb controler, even better than wii clasic controller or gamecube controller. wil they be suported?

P.S. i dont just ask for things :P if you need it, i can help. i dont know how to code, but if you need to edit text, etc i can help.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Maximumbeans @ Maximumbeans: YUH