[NDS] Forwarder CIAs for your HOME Menu

Discussion in '3DS - Tutorials' started by Robz8, May 11, 2016.

May 11, 2016
  1. Robz8
    OP

    Member Robz8 Coolest of TWL

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    3,648
    Country:
    United States
    From SD Card or from flashcard?
    What happens, exactly?
     


  2. Redouane

    Newcomer Redouane Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    Zimbabwe
    SD Card i have installed the cia and put the nds in the _nds folder , i launch the game on my luma 11.2.0.35E console , nintendodsi screen appears and White Screen
     
  3. Robz8
    OP

    Member Robz8 Coolest of TWL

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    3,648
    Country:
    United States
    You could've put the game .nds file anywhere. Make sure you have "Automatically set ROM path" while making your forwarders, and update the pack.
     
  4. Redouane

    Newcomer Redouane Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    Zimbabwe
    I have selected automatically set ROM path
     
  5. Robz8
    OP

    Member Robz8 Coolest of TWL

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    3,648
    Country:
    United States
    Did you update the pack?
     
  6. Redouane

    Newcomer Redouane Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    Zimbabwe
    Where we update ?
     
  7. Robz8
    OP

    Member Robz8 Coolest of TWL

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    3,648
    Country:
    United States
    Download this.
    Extract what's in the "for SD Card root" folder to the 3DS SD Card root.
     
  8. Redouane

    Newcomer Redouane Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    Zimbabwe
    same white screen after dsI screen
     
  9. Robz8
    OP

    Member Robz8 Coolest of TWL

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    3,648
    Country:
    United States
    Set DEBUG to 1 in "nds-bootstrap.ini".
     
  10. Redouane

    Newcomer Redouane Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    Zimbabwe
    He was aleardy on

    [NDS-BOOTSTRAP]
    NDS_PATH = fat:/Users/r/Desktop/0022 - Super Mario 64 DS (E)(Wet 'N' Wild).nds
    BOOTSTRAP_PATH = fat:/_nds/bootstrap.nds
    BOOTSTRAP_PATH_HB = fat:/_nds/bootstrap.nds
    NTR_MODE_SWITCH = 0
    BOOST_CPU = 1
    DEBUG = -1
    LOCK_ARM9_SCFG_EXT = 1

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Start failed error 1 :/
     
  11. Redouane

    Newcomer Redouane Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    Zimbabwe
  12. Robz8
    OP

    Member Robz8 Coolest of TWL

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    3,648
    Country:
    United States
    There's the problem. In Forwarder3-DS, you loaded the ROM on the PC, not on the SD Card.
     
  13. internetakias

    Newcomer internetakias Advanced Member

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    71
    Country:
    Greece
    So it looks like ntr_forwarder.ini isn't being read at all. I tried changing a bunch of settings but nothing worked (I also put it in SD:/nds/ which from what I can gather is where the forwarder reads the file from). Could you look into fixing this, robz8? Thanks.
     
  14. Robz8
    OP

    Member Robz8 Coolest of TWL

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    3,648
    Country:
    United States
    Are the forwarder templates updated?
     
  15. internetakias

    Newcomer internetakias Advanced Member

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    71
    Country:
    Greece
    I've enabled the option that autoupdates them on launch, so yes. In fact, I just tried making a new forwarder and it's still doing the same thing. By the way, you told me earlier to rename one of the options in the .ini, which leads me to believe that the .ini in the SD pack currently is incorrect. Could you send a proper one my way, please? Thanks.
     
  16. Redouane

    Newcomer Redouane Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    27
    Country:
    Zimbabwe
    is it possible to select a rom because i dont know how to fix my problem
     
  17. internetakias

    Newcomer internetakias Advanced Member

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    71
    Country:
    Greece
    Place your SD or microSD that contains the rom in your PC then launch Forwarder3DS and open the rom that's on your SD and not the one on your PC's hard drive.
     
  18. natanelho

    Member natanelho GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 25, 2015
    Messages:
    848
    Country:
    Israel
    Will this run pkmn or zelda games? Or gta?
     
  19. kaylejoy

    Member kaylejoy GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 20, 2013
    Messages:
    102
    Country:
    United States
    Does anyone know if this or another program works with the old M3i Zero card?
     
  20. Robz8
    OP

    Member Robz8 Coolest of TWL

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    3,648
    Country:
    United States
    None of what you mentioned, currently.
     

Share This Page