[Guide] How To Hack Your 360

Discussion in 'Xbox 360 - Hacking & Homebrew' started by DinohScene, Sep 12, 2012.

Sep 12, 2012

[Guide] How To Hack Your 360 by DinohScene at 2:41 PM (160,272 Views / 20 Likes) 162 Comments

    • Newcomer

    brianx New Member

    Member Since:
    Jun 28, 2008
    Message Count:
    74
    Country:
    Sweden
    Hi could you please Make a guide for Burning ISOs or playing on a External HDD using ODDE to play on the x360 safely with minimal possibibilities off getting Banned from XBLA?


    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    Burning ISO's is pretty straight forward.

    First of all run it through ABGX with these settings.
    After patching it, fire up IMGBurn
    Select the .dvd file (burn ISO to disc) and set the burn speed to 2.4x
    Then pop in a Verbatim and let it burn (should take 45 minutes)

    As for ODDE's
    First run it through ABGX.
    Then simply copy it to the HDD.
    brianx likes this.
    • Newcomer

    brianx New Member

    Member Since:
    Jun 28, 2008
    Message Count:
    74
    Country:
    Sweden
    ok,and What is it about AP25 or CIV thing(featured in Games such as COD,Forza,Halo 4) that you need to do to avoid getting banned in XBLA? and is it good to apply the same things on the AP25/CIV to games which don't have it? And what is iHAS, and what good use does it have when burning ISOs?
    Last edited by brianx, Dec 28, 2012
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    AP2.5 is active on a couple of XGD2 games.
    Just make sure you NEVER scratch the backups, scratched retail DVD's even trigger AP2.5 flags on retail consoles.

    AP2.5 will be patched by ABGX.
    CIV are checks throughout the DVD so if you want to stay safe then you'll need to use the LT MAX burner payload tool or a hacked iHAS DVD drive.
    CIV checks only apply to XGD3 games and XGD3 games need to be burned to Verbatims with the LT MAX burner payload tool or a hacked iHAS drive.

    The Payload tool, you'll need to send the command every time you want to burn a XGD3 game.
    It only works on a few stock drives.
    iHAS drives need to be flashed with a normal computer to LT Burner MAX.

    Burning them is the same as normal games.
    Just select the .dvd file and burn it ;]


    edit: Just take extra care with XGD3 and AP2.5 titles.
    Make sure you never scratch them.
    If their scratched then reburn them!
    • Newcomer

    brianx New Member

    Member Since:
    Jun 28, 2008
    Message Count:
    74
    Country:
    Sweden
    Alright Man thx! Do you know what games are XGD3 games and what games are AP 2.5?
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    ABGX tells you if it's AP2.5 active or XGD3.
    XGD3's are always AP2.5 protected btw.

    From the top of my head:
    COD MW2, AC Brotherhood, Fable 3 and COD BO are AP2.5 protected (those are XGD2 games)
    Forza 4, COD BO2, Call of something are CIV enabled.

    Just write on the disc when it's done burning if it's AP2.5 or XGD3 and CIV enabled ;]
    • Newcomer

    brianx New Member

    Member Since:
    Jun 28, 2008
    Message Count:
    74
    Country:
    Sweden
    alright :) if you want to play AP 2.5 active games or XGD3 though the HDD(ODDE), to make sure its safer to play the game in xbla? what programs do you use? Do you use LT MAX payload tool/iHAS?
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    Just patch them with ABGX.
    Then their safe to use.
    NEVER believe other people telling you it's safe.
    ALWAYS run it through ABGX to verify it's safe.

    If you don't patch it with ABGX then you'll risk triggering AP2.5 flags, non booting XGD3 media/ other failures that can get you banned.

    I got an iHAS drive (first run of drives when LT MAX was released)
    I never tried the Payload tool since I cba.
    Already have an iHAS drive so yeh ;p
    • Member

    mbcrazed New Member

    Member Since:
    Nov 10, 2012
    Message Count:
    374
    Country:
    United States
    Is there such thing as a liquid cooling mod?
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    Yes but they don't ever come cheap.
    Their extremely expensive.
    • Newcomer

    chicou New Member

    Member Since:
    Jan 21, 2009
    Message Count:
    54
    Country:
    Canada
    Last edited by chicou, Jan 8, 2013
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    Yep you can use that yes.
    Just combine it with JRunner and you should be good to go ;]
    • Newcomer

    chicou New Member

    Member Since:
    Jan 21, 2009
    Message Count:
    54
    Country:
    Canada
    Withi this methode no DGX needed ? In the start of the pdf they talk about maximum dash version of 14719 is it right ? or we can use in on latest dash too ?

    After we get the key we should rewrite the first nandump to the nand ?

    regards
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    No you'll need the DGX.
    15572 and up cannot be glitched with ordinary glitch hardware if you don't have the CPU Key.

    You'll only need the DGX to retrieve the CPU key.
    Along with install schematics of the DGX that is.

    The rest is the same indeed.

    Yep.
    After you got the CPU key, flash back the clean NAND dump and remove the DGX.
    Then boot the console after you put it back together ;]


    This should help and JRunner can flash the DGX for you.
    • Newcomer

    chicou New Member

    Member Since:
    Jan 21, 2009
    Message Count:
    54
    Country:
    Canada
    Ok. This pdf doesn't help very much then... you need the dgx anyway.

    This start to be offtopic. I will continue this help in my proper topic.

    thanx
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    There aren't many DGX tuts yet.
    It's mainly due to it being pretty new.

    Basically you'll need to make a NAND dump.
    (make 4 of them to make sure they match)
    Install the DGX and flash it with JRunner.
    Retrieve the CPU Key.
    Flash back the original NAND (one of the 4 dumps)
    Remove DGX.
    And assemble the ODDE + install the ODDE.

    That's the basic thing to do ;]
    • Newcomer

    chicou New Member

    Member Since:
    Jan 21, 2009
    Message Count:
    54
    Country:
    Canada
    From what I read, this is what I thinking. Thanx for clarifying.

    Chicou
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    Aye welcomes ;]
    • Newcomer

    zombiesluv420 New Member

    Member Since:
    Jan 23, 2013
    Message Count:
    2
    Country:
    United States
    Nice post. I bought a Falcon pre 2.0.7371.0 dashboard for only $60. The previous owner jammed up the front USB port that shorted the power. Two minutes and a flat head screw driver fixed it. I'm looking to JTAG it.

    I also have a Zephyr with a Xkey360 (ODDE). Works great online.

    My question, regarding my lucky find... Can I still load from HDD using JTAG or will I need to ODDE this unit also?

    thx
    • Member

    DinohScene Femboy

    Member Since:
    Oct 11, 2011
    Message Count:
    8,379
    Location:
    В небо
    Country:
    Atlantic Ocean
    Yes you can run Games/XBLA/Xbox 1/DLC/XBLindie from the internal drive with the JTAG hack.
    Be sure to install FSD 3.

SPONSORED LINKS
 

Share This Page