Wiikey v1 + 4.2E + Starpatch Region Free Problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by omninmo, Feb 7, 2010.

Feb 7, 2010
  1. omninmo
    OP

    Newcomer omninmo Newbie

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    Portugal
    Hey

    A while back ago i updated my wii to 4.2E through a safe updater so I was able to keep my HBC

    As expected, I lost the ability to play NTSC games with my wiikey since my console is PAL, but everything else was ok and I just used geckoOS for my few imports

    Now with NMH2 I decided to see if I could do something to avoid having to go to gecko everytime I needed to play a NTSC game so I got searching and found starpatch v4.2.6

    So basically a hardmodded wii @ 4.2E with nothing but HBC (for GeckoOS and GeeXbox) installed, I had to usa Trucha Bug Restorer to get starpatch running and I was able to get by and apply the 5 region free patches (I touched nothing else)

    Here's the weird part... Now Disc Channel properly displays my NTSC games (which it didn't before), but when I go and click to start the game all i get is a black screen.. I checked and GeckoOS still plays the NTSC games fine, and my PAL games work fine from Disc Channel aswell.. it's just the NTSC games on disc channel that aren't working [​IMG]

    I tested this with the only two imports I have, NTSC-U Madworld and Naruto 3.. NMH2 hasn't arrived yet so i can't test it but I was hoping to fix this before i got it [​IMG]

    anyone could maybe let me know what I could do? should i further softmod the console to make them work? or should i use any other patch on startpatch that I missed? :S

    Thx in advance
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Missing IOS probably. Run SignCheck and tell us your results.
     
  3. omninmo
    OP

    Newcomer omninmo Newbie

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    Portugal
    SignCheck 0.3b aka loveSexWii build report
    Wii region, Europe
    Wii unique device id, 70483284

    IOS number, "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

    IOS70 (ver 6687), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS61 (ver 5405), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS57 (ver 5661), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS56 (ver 5405), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS55 (ver 5406), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS53 (ver 5406), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS50 (ver 4889), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS38 (ver 3867), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS37 (ver 3869), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS36 (ver 3351), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS35 (ver 3349), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS34 (ver 3348), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS33 (ver 3091), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS31 (ver 3349), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS28 (ver 1550), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS22 (ver 1037), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS17 (ver 775), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS14 (ver 520), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS13 (ver 273), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    like i thought, the only thing i did so far was to restore TB to IOS36 in order to be able to run startpatch [​IMG] of course, i don't know if anything else is missing here so i'd gladly take your help if possible [​IMG]

    thx in advance, btw [​IMG]
     
  4. omninmo
    OP

    Newcomer omninmo Newbie

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    Portugal
    OK so following the advice of another forum user, i used DOP-IOS mod to trucha IOS35

    and then i used anyregion changer to change the video mode from PAL to NTSC with no other settings change ^^

    and guess what? [​IMG] i'm game!

    everything now boots fine from the disc channel menu in full color and no black bars!

    perfect, just in time for my NMH2 import! [​IMG]

    you can lock up this thread! ^^ and thx again for your help!
     

Share This Page