WiiFlow doesn't load roms

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by michelono, May 20, 2014.

  1. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    After getting a lot off help here at GBAtemp, I'm in need of some more...

    After finally having Abz Pack installed properly including the source menu etc., my SD card died. I didn't have a backup so that sucked. :wtf:

    Because I'm a relative n00b with vWii, I didn't know what to put on my new SD card, so I had to guess.
    The Homebrew Channel is already installed, so I didn't need to use the exploit again. I took the next steps, so please help me out what I'm missing:
    - Extracted Abz Pack to the root of the SD
    - Modified the source menu.ini and the wiiflow.ini (since my harddrive is still intact and configured for wiiflow.) (thnx by the way markehmus, jammybudga777 and mightymuffy!)
    - installed cIOS "d2x-v10-beta52-vWii" in the proper bases and slots. (according to tutorial http://gbatemp.net/threads/full-vwii-softmod.339899/ )
    - And finally installed IOS236 Installer MOD v7 Special vWii Edition
    - Enabled all plugins in wiiflow

    At this point I'm stuck:
    - All Wii games are working perfect and all covers for wii games and other roms are showing when I click the Not64, Gamecube, SNES or NES buttons in the source menu, but....
    NONE of them load! They all bring me back to the vWii menu, like the system rebooted.

    Can someone please help me out? What am I doing wrong this time?
    Thanks for all the help in advance guys! :bow:
     
  2. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    Oh, and I forgot, all the plugin.ini's point to the correct rom and cover folders.

    How is it possible that wiiflow reads the covers but doesn't load the rom? It feels like the plugin isn't triggered, but it's configured right as far as I can tell...
     
  3. markehmus

    markehmus GBAtemp Advanced Fan

    Member
    943
    194
    Jul 26, 2008
    Canada
    in the GAME
    might be too obvious , but i have to ask , ...

    ... you put the roms in the folders yourself?
    and they are the proper format ?
     
    jammybudga777 likes this.
  4. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,668
    561
    Aug 23, 2013
    ^^^^^^ what he said. also can you plz STOP making new threads when there is a perfectly good thread for wiiflow
     
  5. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    Yes I've put the roms in myself! And retroach loads them, but other plugins don't!

    Sorry jammybudga, I though it was better creating a new thread to make things less messy. Apologies if this wasn't the right way!
     
  6. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,668
    561
    Aug 23, 2013

    open each plugin.ini and make sure they are definatly guided to the right places of where your roms are. also in each plugin.ini should say what file types it supports. do abit of lurking around and see which plugins run which emulators/roms.
    and thats okay its not a problem but would be better to keep wiiflow related things in the wiiflow thread mainly because ull get more help from people in there
     
  7. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    Thanks a lot, will give it a go!
     
  8. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    I saw this in the wiiflow.ini, shouldn't they all be yes? Now only "46434555=yes" and the rest is set to no. (see near the bottom of my wiiflow.ini)

    Warning: Spoilers inside!
     
  9. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,668
    561
    Aug 23, 2013
    i think it says "yes" because it was your last plugin you showed/loaded on wiiflow!!
     
  10. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    Yeah, you probable right about that...

    I'm looking at the plugin.ini's now, and for example the fceugx.ini which I plan to use for playing NES games says:

    [PLUGIN]
    displayname=FCEUltraGX
    magic=46434555
    coverfolder=fceugx
    dolfile=fceugx-mod11.dol
    romdir=fceugx/roms
    filetypes=.nes|.fds|.nsf|.unf|.nez|.unif|.zip|.7z
    consolecoverid=nintendo
    covercolor=ff0000
    bannersound=nes.ogg
    arguments={device}:/{path}|{name}|{loader}

    I have placed my NES roms in: USB1/fceugx/roms (and they are all .nes files)
    And the NES covers are in: USB1/fceugx (and they are all name exactly as the .nes files, including the .nes in the filename)

    The covers show up correctly, but the roms won't load somehow.
    Also, if I go to NES from the source menu -> configuraion screen -> plugins, it says the fceugx plugin is enabled.
    I don't know what I'm missing... the same goes for GC, N64 and SNES games by the way!
     
  11. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,668
    561
    Aug 23, 2013
    i think i put mine all on the root of the usb device example=usb1/snes/roms.
    also what happens when you try to load the rom?? freeze the console? kick u back to wiiflow??
     
  12. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    It kicks me back to the vWii menu when I try to load the roms
     
  13. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,668
    561
    Aug 23, 2013
    have u tried loading any other roms on different emulators?
     
  14. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    Yes I did, they all kick me back to the vWii menu.
    Except Not64, it loads, but then says: "fails to load rom"
     
  15. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    i do not need to do anything with "nand" settigns right? I come by that word a lot, but I'm not sure what it is exactly.
     
  16. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,668
    561
    Aug 23, 2013
    no thats something completely different. your nand is what .WAD files install to. its not something you wanna mess about without reading on it
     
  17. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    Thank god for that... as I'm getting confused haha
     
  18. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    I've noticed in the source menu.ini that there is a line with some plugins called "emuflow=x", that couldn't have anything to do with it right?

    Example:
    [BUTTON_6]
    image=snes.png
    image_s=snesb.png
    title=SNES
    source=plugin
    magic=534e4553
    emuflow=2
     
  19. jammybudga777

    jammybudga777 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,668
    561
    Aug 23, 2013

    no that just choosing which view wiiflow displays the games
     
  20. michelono
    OP

    michelono Member

    Newcomer
    28
    2
    May 15, 2014
    Netherlands
    Damn, I think I've really messed up things now!
    I've installed Some wads on ios236 and now WiiFlow AND Homebrew Channel won't boot!
    Can I just delete the Homebrew Channel and use the exploit etc. again? Or is it too late already? Or is there something else ai should do?