Wii Sports Resort No Problem

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Jaz808, Jul 24, 2009.

Jul 24, 2009

Wii Sports Resort No Problem by Jaz808 at 3:43 AM (3,728 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Jaz808
    OP

    Member Jaz808 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 21, 2003
    Messages:
    337
    Location:
    Melb Aus
    Country:
    Australia
    There are a lot of post about Wii Sports Resort, i tested it on 3 different Wii's so far, and not a problem

    Hard Mod Wii (chipped) it boots from Disc Channel, and you are forced to watch the video (3.4e)
    Soft Mod CiosCorp: boots from disc channel (rev10 4.0e)
    SoftMod CoverFloader v1.0, Rev10=Anti 002, Rev13a=002 Error (4.0e)

    Why are people have so many problems ???
     
  2. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    Because you probably have a PAL TV and Wii that's why. If not then you probably have a modern NTSC HDTV or Plasma capable of switching to the PAL signal. [​IMG]
     
  3. icebrg5

    Member icebrg5 GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,326
    Country:
    United States
    People have problems because using the usb loaders you must watch the video first and the way the usb loaders work the video will never load unless you turn on alt dol in the settings that way it will load the video once the video has been watched one time you turn the setting off and the game should work everytime after that.
     
  4. Jaz808
    OP

    Member Jaz808 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 21, 2003
    Messages:
    337
    Location:
    Melb Aus
    Country:
    Australia
    Yes Pal Wii and Tv can do pal & ntsc
    i thought everyone knew to watched the video once, it was posted when the jap version came out
     
  5. unliwiited

    Newcomer unliwiited Member

    Joined:
    Jul 5, 2008
    Messages:
    23
    Country:
    Philippines
    Most NTSC TVs don't support PAL.
     
  6. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    there is so many others thread because some ppl dont bother searching but say they do and make another thread asking for help instead of simply looking
     
  7. Benjay

    Member Benjay Hardstyle Addict

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Amiens
    Country:
    France

    Because so many people can't read......
     
  8. Logan

    Member Logan GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 21, 2003
    Messages:
    599
    Location:
    Northampton, UK
    Country:
    United Kingdom
    Absolutely agreed.
     
  9. laerun

    Newcomer laerun Newbie

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    SO many people can't read? I've searched ALL OVER THE INTERNET for a solution to this problem. I consider myself fairly good at researching and have not been able to find a straight step by step answer yet! I tried the PAL version on backup launcher 0.3, on NeoGamma (3 different versions) and on usb loader. I tried installing cIOS rev10, rev12, nothing. And now I finally get my hands on the newest NTSC version and once again, all I get is a boot to the system menu everytime I load it. I can read just fine, if only I had the right material to read.
     
  10. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    You found the correct forum, now look if there's a sticky topic for the game...
     
  11. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    That's funny. I downloaded it earlier today, booted it and it returned to the menu. I did one quick search that took about 5 seconds and was up and playing it in 3 minutes and 5 seconds [​IMG]
     
  12. FoxForceFive

    Newcomer FoxForceFive Member

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    42
    Country:
    United Kingdom
    So you got it to work using CoverFloader & rev10? I have CoverFloader & Rev13a but will gladly go to rev10 to get this working.

    I have it working through USBLoader GX but as I boot straight to CoverFloader using PreLoader this is a major pain.
     
  13. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    you can use Nandclean to remove the autobooted dol just run it thru HBC then say no to all the option til is says remove boot.dol or something similar
     
  14. Benjay

    Member Benjay Hardstyle Addict

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Amiens
    Country:
    France

    lol , so you should change your search engine....
    Just on this forum , there are at least 5 or 6 threads with the complete guideline to run it (both PAL and NTSC , the method is the same)
    And it's just on this forum.....

    look at this , i've just typed "run wii sports resort on a wii" in google , and this is what i get on the first page , 5th link :

    http://forums.maxconsole.net/showthread.ph...782#post1160782

    and it's just an example , there are plenty of threads related to how to run Wii sports resort , on many many forums...
    [​IMG]
     
  15. laerun

    Newcomer laerun Newbie

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    LOL k. The ONLY method that has worked so far is to set your alt dol to DISC, not ON, or "Put file in root of SD"
     

Share This Page