Using included games on other 3DS's

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Zero, Nov 19, 2012.

Nov 19, 2012
  1. Zero
    OP

    Banned Zero Belief will always save me

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    82
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Has anyone tried using games that come pre-installed on some 3DS's on other 3DS's? Would they even be signed for a particular 3DS? It's comparable to the DRM free DLC the Xbox 360 has. Logically speaking, wouldn't it work? I can't see how Nintendo could encrypt each game for a particular 3DS, who knows though, I'm probably wrong.
     
  2. ground

    Member ground GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    906
    Country:
    Netherlands
    this wouldn't work, each games has to be signed different for eery 3DS
     
  3. Zero
    OP

    Banned Zero Belief will always save me

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    82
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Can you prove this? I mean I'm not trying to be a douche but you don't provide any explanation.
     
  4. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    there not DRM free

    there locked to the 3DS's personal key
    and when you add a nintendo account to the system it locks the game to that so say you want to transfer to a new system, you keep the game and loose it off the 3ds that came with it
     
  5. Zero
    OP

    Banned Zero Belief will always save me

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    82
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    kk, that makes sense. How can they encrypt the game on the SD card from the factory?
     
  6. psycon

    Newcomer psycon Advanced Member

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    Canada
    using some kind of automated process no doubt... they would have the private keys for every unit, so they could sign the apps before loading them to the cards...
     
  7. kingcolex

    Member kingcolex Joe "Coop" Cooper

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Messages:
    194
    Location:
    Oklahoma
    Country:
    United States
    This blows my mine seems like a ton of work to do it, although im sure a machine processes it in seconds.
     
  8. Thorhian

    Member Thorhian My CPU's prefer Water

    Joined:
    May 23, 2012
    Messages:
    355
    Location:
    Shazezar
    Country:
    United States
    Yeah, its pretty easy if you have all the variables for the encryption algorithms to work. Finding the variables is the problem, lol
     

Share This Page