1. noler

    OP noler Member
    Newcomer

    Joined:
    May 18, 2013
    Messages:
    14
    Country:
    I have a Wii U with a softmoded vWii. I have been playting my backups from a external HDD and it have been working flawless. Now (for some reason) when I try to start USB Loader GX it just opens, I see the logo, then the screen turns black and goes back the vWii menu.

    What can be wrong? Why doesnt it start?

    I haven't done anything special at all, it just stopped work from one day to another.
     
  2. MightyOne

    MightyOne Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 25, 2013
    Messages:
    18
    Country:
    Belgium
    Did you install USB Loader GX as a full Channel or as a forwarder?

    In case you installed it as a forwarder, you need the files on your SD card (SD://Apps/usbloader_gx/boot.dol) as well.
     
  3. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Former Staff

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    23,409
    Country:
    France
    either the SD card or USB.
    The forwarder is checking both path.
     
  4. noler

    OP noler Member
    Newcomer

    Joined:
    May 18, 2013
    Messages:
    14
    Country:
    Nah, can't be that. Worked the other day. Havent done anything and a HDD wouldn't just stop working?
     
  5. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Former Staff

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    23,409
    Country:
    France
    Did you try to launch it directly from the HBC?

    Delete (or move, if you don't want to loose everything) the loader's config files (.cfg and .bin in the loader's folder).
    It could be caused by corrupted config file which weren't write correctly.

    Try booting without the HDD connected (but it shouldn't matter if it's returning to system menu before it tries to mount the drive). test it, just to exclude possible problem.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Loader, doesnt, start