Triple loader question

Discussion in 'M3 Adapter' started by bluejays, Jan 17, 2010.

Jan 17, 2010

Triple loader question by bluejays at 6:19 AM (2,375 Views / 0 Likes) 26 replies

  1. bluejays
    OP

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Should i use the triple loader and replace the itouch folder with latest folder so that i can run spirit track with cheats??? or does that not work??
    Thanks in advance =D i really want to see moon jump happen and try it out n stuff.
     


  2. Densetsu

    Former Staff Densetsu Pubic Ninja

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    3,435
    Location:
    Wouldn't YOU like to know?
    Country:
    United States
    Just use the dual-boot loader from here and run Spirit Tracks in TouchPod 4.7d.
     
  3. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    I tired that before, doesn't work, just do with the dual-boot like he said.
    Unless you want itouch as the Primary firmware to your M3 real, in that case, use this
    http://filetrip.net/f9431-M3-to-Itouch.html
    That's just in case you want that
    (any questions PM me)
     
  4. bluejays
    OP

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    hmm so the newer touchpod that just came out works with spirit tracks cheats =D? well anyways ill try it out and see
    Also i tried putting the latest itouch folder and it did work in some areas but would crash often
     
  5. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Wait did you try with tri-loader or with the file I provided?
     
  6. bluejays
    OP

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    i put the boot file and stuff with the triple loader and the itouch (newer one that i put in) worked. =D but i rather just stick to the dual loader
     
  7. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Yeah, I would stick with the other dual-loader, it's faster and just better
    Although iTouch has Favs >.> I wish Sakura had favs >.
     
  8. bluejays
    OP

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    aww xD im not sure where to select the cheats i only had a quick check (10 seconds or so) cuz im busy and dont have acess to my ds right now but...anyways is the touchpod firmware supposed to be sooooo slow and have weird graphical glitches on the ds game icons?
     
  9. Magmorph

    Member Magmorph GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    806
    Country:
    United States
    I doubt it was supposed to be but it is anyway. It is normal for touchpod to work that way.
     
  10. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Although if you want the poor man's tri-boot, if you have 2 different SD cards, install one with the latest Sakura/Touchpad dual boot and the other with the latest iTouch DS firmware.
    I was bored all day so I did that.
    Now I have the Zelda skin on it so my card matches my ds ^///^
    (it's this skin
    Warning: Spoilers inside!
    and my boy friend for my birthday got me the gold tri-force DS lite)
     
  11. bluejays
    OP

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    sounds nice i might do the same, i just dont quite understand why it isnt possible to place the itouch folder and like a itouch .nds file or something and load it that way.
     
  12. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Well with the new firmware, they locked that feature out.
    And with the old Tri-Loader you need to do something to it to make it load the new iTouch and I don't know how or if it will even work anymore.
     
  13. bluejays
    OP

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    like the new firmware of the sakura or the new firmware of the itouch??
     
  14. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Wait I have an idea I need to test when I get home, I think I can update the Touchpad and iTouch on the old Tri-boot, wait till I get home from school and I will give it a test.
     
  15. bluejays
    OP

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    =D sounds very nice...on a curious note where do you get itouch themes?
     
  16. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
  17. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
  18. bluejays
    OP

    Member bluejays GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    159
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    this is awesome =D although i like sakura really really much i may consider itouch like this ^^.Maybe if i skin the ugly old sakura a bit it may be cool =/ ooooorrr replace it with moonshell any thoughts on that? and another question does ysmenu+moonshell work on m3izero?
     
  19. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Well yeah, the old Sakura was blocky and ugly, but it's the only way to get the tri-loader, I tired today with the newest Sakura and all it does it white screen.
    And I have been trying for months to make ysmenu work on M3 Real (which is pretty much the same as M3i Zero) and ysmenu will not work on it.
    So the answer is, there is away to make M3 boot directly into Moonshell, if you know what your doing, but it will never load roms.

    I tried to make it work because I didn't like either, Touchpad or Sakura
    Then I found iTouchDS and found I really love iTouchDS
     
  20. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,729
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Well I should say one thing though
    Yes you can load YSmenu on M3 Real, but it will not load roms
     

Share This Page