Squeaky music?

Discussion in 'General Gaming Discussion' started by dlf, Dec 8, 2010.

Dec 8, 2010

Squeaky music? by dlf at 2:39 AM (918 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    For what ever reason, some music I had recently downloaded (not from Itunes or any store) but from the internet when played on my DS lites (cyclo is the card) gives a bit of "squeak" sound, for EVERY track of the "album" at the begging of it. I've played the music on my computer (using foobar) and it DOESN'T make the noise WHAT SO EVER.

    I wonder if my PSP will make it as well. Makes no noise what-so-ever. Plays perfectly fine. So it's the DS.


    The OST is Donkey Kong Country Returns from: http://www.ostproject.co.cc/
     
  2. HEARDATBEAT

    Member HEARDATBEAT GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    154
    Country:
    United States
    yes it's the audio processor of the DS not a very good one. PSP is more multi-media oriented so it doesn't make that hiss.
     
  3. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    And yet that is the ONLY "OST" I have that will do that. ALL the rest of the 2000 - 2800 songs I have make NO sound what-so-ever and plays the music like any other player would.
     
  4. TehSkull

    Member TehSkull Living the life

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,700
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    Might be something in the file unsupported by your player of choice. Have you tried other players?
     
  5. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    I use imp-ng-2-alpha on my DS and it's the ONLY collection of music that does this. Everything else plays the music normally.
     
  6. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Have you tried it with Moonshell?
     
  7. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    I don't think the firmware I run can run it. B4 or w/e the latest "beta" is for cyclo.
     

Share This Page