Semi brick

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by sinno, Oct 18, 2011.

Oct 18, 2011

Semi brick by sinno at 4:20 PM (1,571 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. sinno
    OP

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    I have a 4.3 wii that was freezing on a game Modern warfare at the end of a level,My intention was to update this using ModMii and get wiiflow on it,it had cofig loader and uloader on it,i went to uninstall priiloader and it said it couldnt find the system menu or something to that effect and cancelled the operation,now the wii starts in priiloader and i can get to homebrew,it fails to load system menu,i ran modmii and got a system menu and all the necessary wads to load games via wiiflow and ran that on the wii thinking it would give me back a system menu but it has'nt,i still start in priiloader and can still get to homebrew but no system menu,there are no hacks enabled,is there any way to get the system menu back.
     
  2. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Go into Priiloader's settings and enable "Use System Menu IOS".
     
  3. sinno
    OP

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    Thanks for the reply but that was already on
     
  4. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    What do your "Autoboot to" and "Return to" settings say?
     
  5. sinno
    OP

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    They say system menu
     
  6. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    At the bottom of the screen it should say your IOS, System Menu, and version of Priiloader. What are they?
     
  7. sinno
    OP

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    It says ios v80
    Systemmenu v514 priiloader v0.7(r138)
     
  8. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    This is really weird. It would make sense if "Use System Menu IOS" was off, but I don't know why it wouldn't work with it on. Maybe a SysCheck will give some insight. Use the guide in my signature to post one.
     
  9. sinno
    OP

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    sysCheck v2.1.0b14 by Double_A and R2-D2199
    ...runs on IOS58 (rev 6176).

    Region: PAL
    System Menu 4.3E (v514)
    Priilaoder installed
    The drive supports DVDs
    Homebrew Channel 1.0.8 running on IOS58
    Hollywood v0x11
    Console ID: 108486785
    Boot2 v4
    Found 227 titles.
    Found 48 IOS on this console. 4 of them are stub.

    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 1034): No Patches
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS12 (rev 526): No Patches
    IOS13 (rev 1032): No Patches
    IOS14 (rev 1032): No Patches
    IOS15 (rev 1032): No Patches
    IOS16 (rev 512): Stub
    IOS17 (rev 1032): No Patches
    IOS20 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS21 (rev 1039): No Patches
    IOS22 (rev 1294): No Patches
    IOS28 (rev 1807): No Patches
    IOS30 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS31 (rev 3608): No Patches
    IOS33 (rev 3608): No Patches
    IOS34 (rev 3608): No Patches
    IOS35 (rev 3608): No Patches
    IOS36 (rev 3608): No Patches
    IOS37 (rev 5663): No Patches
    IOS38 (rev 4124): No Patches
    IOS40 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS41 (rev 3607): No Patches
    IOS43 (rev 3607): No Patches
    IOS45 (rev 3607): No Patches
    IOS46 (rev 3607): No Patches
    IOS48 (rev 4124): No Patches
    IOS50 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS52 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS53 (rev 5663): No Patches
    IOS55 (rev 5663): No Patches
    IOS56 (rev 5662): No Patches
    IOS57 (rev 5919): No Patches
    IOS58 (rev 6176): USB 2.0
    IOS60 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS61 (rev 5662): No Patches
    IOS70 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS80 (rev 16174): Trucha Bug, NAND Access
    IOS202[60] (rev 65535, Info: hermesrodries-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS222[38] (rev 4, Info: hermes-v4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223[75] (rev 4, Info: hermes-v4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS224[57] (rev 65535, Info: hermesrodries-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS236[36] (rev 65535, Info: rev 3351): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS249[56] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS250[57] (rev 21006, Info: d2x-v6): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v10

    Report generated on 2011/10/18.
     
  10. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    You are supposed to use spoiler tags. :glare:

    Anyway, try uninstalling Priiloader and see if the SM boots. If it does, re-install Priiloader and test it again.
     
  11. sinno
    OP

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    I apologise for not using the spoiler tag
    I uninstalled priiloader and restarted the wii
    Then the older priiloader came up
    IOSv80
    Systemmenu v514 priiloader v0.5(r99)
    Tried booting system menu and got
    error autobooting systemmenu
    could not open boot file
    I put the v5 priiloader installer back on the sdcard and tried to uninstall it and i got priiloader could not be found
     
  12. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Now THAT is messed up. Download 4.3E with ModMii and install it. That should remove all traces of Priiloader.
     
  13. sinno
    OP

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    Will do and thanks for the replies,if that fails will i leave well enough alone and boot from priiloader to homebrew and games
     
  14. kano

    Newcomer kano Advanced Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    71
    Country:
    Malta
    Im not a pro on this but I modded a lot of wiis so far and had never bricked one so far so dont flame me if I say something stupid

    why cant you just re-mod your wii if you can still boot priiloader and HB channel by reinstalling the system menu then reinstall priiloader ?
    also I would suggest you to install system menu 4.1 over the 4.3
    4.3 has no advantages over 4.1 it just has added security over hacking and homebrew removal
    also if for any reason your Wii one day gets fully bricked on 4.1 u can recover it by installing a higher system menu like 4.3 found on some newer games like Metroid Other M using the GC gamepad trick to enter recovery mode
     
  15. wii-dog
    This message by wii-dog has been removed from public view by a moderator, Dec 5, 2016.
    Oct 18, 2011
  16. Lucif3r
    This message by Lucif3r has been removed from public view by a moderator, Dec 5, 2016.
    Oct 18, 2011
  17. Sicklyboy

    Global Moderator Sicklyboy Resident Mechanical Keyboard Addict

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    5,620
    Location:
    [̲̅$̲̅(̲̅ ͡° ͜ʖ ͡°̲̅)̲̅$̲̅]
    Country:
    United States
    Dude, lay off the shrooms... that made no sense.

    @OP, I would think that reinstalling the system menu and the system menu IOS (just in case) should fix it... if not, though, do you have a NAND backup from when you first modded your Wii? Worse case scenario, you could always ship it out to DeadlyFoez and have him re-flash your nand with your backup.
     
  18. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    What he said in English is :
    You can't use 4.1 or it will brick but you can hack your wii to use it if you have to . Sell the first wii cheap by going to an ally 10 miles away from & telling them that you are homeless & sell it for 60$ . Then buy a new wii and send it to me as I am the guy who gets all the wii hacks first as most peoples are retards who cant add 1+1 but I know its 2 . SO go get a new wii & make sure you have the reciet to return it to the store before you hack it .

    Thats what I could get from his post . The guy basically is braging first with meaningless shit then trying to scam someone dumber than him (I doubt someone like that exist) to send him his wii to hack .
     
  19. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden

    ohhh... I see. Makes (somewhat) sense now... or... no, not really.. Sorry wii-dog.


    Anyway, to actually contribute something to the topic. As others have already said, try remodding it from scratch (apart from the initial exploit, since you still got HBC). Id recommend using ModMii to get all the correct files you need :)
     
  20. sinno
    OP

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    The download of 4.3 system menu sorted the problem,thanks for you help JoostinOnline
    thanks kano and wii-dog for your replies
     

Share This Page