Return to vWii Menu > Black Screen

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by maBucket, Jun 8, 2013.

  1. maBucket
    OP

    maBucket Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Oct 27, 2011
    United States
    Hello,

    I have my vWii set up with Wiiflow v4.1.2 used to launch backup games from a USB HDD. d2x-v10-beta52-vWii is installed. I can launch Wiiflow and play games perfectly fine. The only issue is during gameplay, if I press the Home button and click on Wii Menu to return to the vWii system menu, I'm presented with a blank screen, the Wii Remote disconnects, and the Wii U freezes, I'm forced to unplug power to the system in order to use it again.

    Anyway to fix this issue? Thanks for any help.

    PS: Completely off-topic, but is it ok to use WAD Manager 1.7 on the Wii U's vWii to install wads like channel forwarders (for Wiiflow) and VC games?
     
  2. metroid maniac

    metroid maniac An idiot with an opinion

    Member
    1,800
    717
    May 16, 2009
    No.
     
  3. f00had

    f00had GBAtemp Regular

    Member
    104
    1
    Jul 24, 2008
    Have you tried using Configurable USB Loader instead of Wii Flow?
     
  4. pwsincd

    pwsincd Garage Flower

    Member
    3,304
    1,701
    Dec 4, 2011
    Manchester UK
  5. maBucket
    OP

    maBucket Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Oct 27, 2011
    United States

    No, but I guess I'll try it out. Is v70 MOD r51 released on Jan 12 the latest version? As seen here: https://code.google.com/p/cfg-loader-mod/downloads/list

    EDIT: So I've got CFG USB Loader setup and working perfectly. I can return to the vWii system menu now. One thing though, I set up the config.txt file with my preferences, how can I tell CFG USB Loader to filter the games shown to only show Wii games (I have GCN games on the same HDD). I'm able to do it via the GUI, but it doesn't save the setting so I have to do it every time I start CFG USB Loader. Is there a config.txt setting for default filtering on startup?

    EDIT2: My Wii U just froze again while trying to return to the vWii system menu by hitting the Home button in-game. Happens with Wiiflow and CFG USB Loader. Any other suggestions? Could it possibly be the cIOS I'm using? I'm currently using d2x-v10-beta62-vWii base 56 slot 249
     
  6. Triumph627

    Triumph627 All sweet & honeycomb

    Newcomer
    83
    24
    May 21, 2013
    United States
    The Comatorium
    I've gotten this while using WiiXplorer. If I just hit the home button and select System Menu, it freezes on a black screen and I have to unplug/plug in the Wii to get it working. However, if I use WiiXplorer's built in "Exit", I don't have any problems. I don't know what the deal is, but at least in WiiXplorer I have the second option of getting back to the system menu without incident.

    I use CFG USB Loader, but it hasn't given me any problems, so I can't comment on problems with it.

    EDIT: As for configuring CFG USB Loader, this is a great article with all the possible things you can do, so check there. The article talks about a program that does it if you have a PC. I'm on a Mac, so I just edited the config.txt file with the codes they list towards the bottom to set it up how I like it.
    http://gwht.wikidot.com/configurable-options