Removed IOS 60

Discussion in 'Wii - Hacking' started by bvdrax, Jul 31, 2009.

Jul 31, 2009

Removed IOS 60 by bvdrax at 5:14 PM (2,355 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. bvdrax
    OP

    Newcomer bvdrax Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I removed IOS 60, I know it was stupid. I am on System Menu 4.0U. Is there anything I can do to recover that you may have heard of? I was thinking of trying the SaveMiiFrii, Drivekey, and Nintendo's Offical Wii BackUp Disk v1.31, but I heard that IOS 60 is required for the recovery menu to load.

    Any thoughts?
     


  2. UranusKiller

    Member UranusKiller TranceMaster

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    951
    Location:
    Redcar, England, UK.
    Country:
    United Kingdom
    no bootmii as boot2? if not scrap your'e wii.
     
  3. DarkLG

    Member DarkLG Wow One Shiny Ribbon!!!!

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    1,401
    Location:
    Indiana
    Country:
    United States
    I have a wii with the same problem um I haven't tried the savemii thing yet so idk if it will work so you can try that if that don't work you can try using an infectus.
     
  4. bvdrax
    OP

    Newcomer bvdrax Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Nope, no bootmii. Awesome, I wonder how much a bricked Wii is worth in parts?
     
  5. HiBit

    Member HiBit GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    Germany
    Try it @ ebay or buy a Wii with an broken dvd drive(here in germany i can get an "working" Wii with a broken dvd drive every week for 80-130€). [​IMG]

    Edit:
    Sorry, i forgot ...:
    Than you can sell also the bt and wifi module from the broken Wii, the power supply, the remote, the ...
    Sometimes are a lot of games included, some nunchuck, ...
     
  6. timtlm

    Newcomer timtlm Advanced Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    96
    Country:
    United States
    Or there's the old buy a new one, put the bricked one in the box, and return it trick [​IMG]
     
  7. dajavax

    Member dajavax GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    Monterrey
    Country:
    Mexico
    i hope the savemii thing works... i just told a friend to get a chip to recover it with the recovery menu... he does get the 4.0U message at the bottom when clicking the GC buttons... btw he's also missing IOS60... or that's what i believe... waninoko's update didn't put it in ¬¬
     
  8. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    It won't. The recovery menu is part of the system menu, which runs on IOS60.


    Btw. @bvdrax
    I really have to say this: *rofl* really how can you be so stupid to jsut delete random crap on your Wii where you don't know what it does?
     
  9. morgan200

    Newcomer morgan200 Member

    Joined:
    Jul 13, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    Canada
    sell me your wii i need a new DVD drive [​IMG] my son thinks the game takes 2 discs to work...thank god for USB loaders!
     
  10. gilaben

    Newcomer gilaben Advanced Member

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Why did you delete the IOS?
     
  11. thc42O

    Banned thc42O Banned

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    470
    Country:
    Canada
    u dont have preloader either?

    if u do just go into HBC and run wad manager and install system menu 4.0 wad which u can get with NUSD
     
  12. Slowking

    Member Slowking GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 31, 2006
    Messages:
    1,396
    Country:
    Germany
    He has deleted his System Meus IOS. HE IS FUCKED
    The only way out would be bootmii as boot2, but he doesn't have this. So why don't you stop making suggestions that will never work?
     
  13. beegee7730

    Banned beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    1,693
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Preloader needs IOS60...
     
  14. thc42O

    Banned thc42O Banned

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    470
    Country:
    Canada
    oh yeah duh lol i just woke up gimme a break! [​IMG]
     
  15. bvdrax
    OP

    Newcomer bvdrax Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks, I do appreciate the responses. Let's just call this stupid tax.

    For those curious here is how I got into this situation:

    So I updated to cIOS38 rev14 and decided to go brain dead and reload IOS 60. I got the System Files Corrupt message (Probably just needed to reload Preloader at this point), but could still get into preloader and launch HBC. I removed IOS 60, rebooted (with the intention of going back into preloader to reinstall IOS 60, alas preloader requires IOS 60) and now have a full brick. I removed the Health and Safety Screen early on so I never see that, it just comes up flickers and stays black.
     
  16. bvdrax
    OP

    Newcomer bvdrax Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Also, at the risk of sounding even more stupid. Can the SaveMiiFrii be accomplished with a wireless GC controller. That's all I have, and have not had any luck getting the 4.0U to appear. Not that I expect to get anywhere with it, but it would be sense of accomplishment just to get that. I have to eek every little bit I can now that I flushed this one down the toilet.

    Thanks
     
  17. k3vin369

    Newcomer k3vin369 Advanced Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    91
    Country:
    Canada
    Don't you see warnings everywhere as to not remove any important IOS ?
     
  18. bvdrax
    OP

    Newcomer bvdrax Newbie

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Do now. Thanks for clearly pointing that out, yet again.
     
  19. azeazezar

    Newcomer azeazezar Member

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    48
    Country:
    Belgium
    I'm sorry, but your wii is a total brick. No recovery possible. Unless you get an infectus, dump the nand, decrypt it, add ios 60, encrypt it and put it back on the wii.

    Sadly, these staps require your console's nend key. If you have it then good luck. if not: sucks to be you.
     
  20. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    If you want to try you could send it to Nintendo (If it is still under warranty) saying that the power went out while updating and the Wii won't start anymore. Even if they do find anything it won't cost as much as getting a brand new Wii.
     

Share This Page