Question about resetting a Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dottor_male, Nov 20, 2008.

Nov 20, 2008
  1. dottor_male
    OP

    Member dottor_male GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Italy
    I have a question:

    Suppose that I wanted to reset my Wii after an upgrade to 3.4 / installing cIOS 249 / installing a lot of channel (like dvdx) etc.

    The quickest way should be saving all my save files on the SD and formatting the wii (and so resetting it to the original firmware, like 2.0 or whatever), and the using a game that as the 3.2 firmware update on it, right? This way I should have a clean 3.2E/U Wii.

    Then I will redownload my VC titles and do what I want, like reinstalling the HBC etc.

    It's that correct?
     
  2. Helsionium

    Member Helsionium Alpha and Omega

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    348
    Location:
    Innsbruck, Austria
    Country:
    Austria
    Formatting the Wii does not change the version of the System Menu. You will be stuck with whatever version you have now.
     
  3. dottor_male
    OP

    Member dottor_male GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Italy
    But it will delete everything else? Like cIOS etc.?
     
  4. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Like Helsionium said, this will not work. This will get rid of home brew completely and you will have to wait until someone comes up with a fix because you will not be able to use the zelda hack once upgraded.

    I suggest you search for cIOS downgrader by waninkoko and then uninstall things through wad manager/format if you want.
     
  5. Helsionium

    Member Helsionium Alpha and Omega

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    348
    Location:
    Innsbruck, Austria
    Country:
    Austria
    Honestly, I don't know.
    I guess it will delete all non-system channels and save data, but not the installed IOSes. Just a guess, though.
     
  6. dottor_male
    OP

    Member dottor_male GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    Italy
    I'm on 3.2E, so it's not a problem.

    I just wanted to know how to get rid of everything in case I needed it, and if it was possible to revert future updates.


    Thanks Helsionium and zerof, I will not update to 3.4 (at least, not now!).
     

Share This Page