Problem with some games and usb loader 1.1

Discussion in 'Wii - Hacking' started by mierdatuti, Apr 4, 2009.

Apr 4, 2009
  1. mierdatuti
    OP

    Newcomer mierdatuti Newbie

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Hi

    I have a internal 160 gb hdd with a enclosure and usb loader 1.1

    I`ve saw that some games freezes.

    At the moment: Madworld, call of duty and SSBB. With these games I can play them but after shortly afterwards it freezes, the tv puts with black display and I can't play?

    Any help?
    Many thanks and sorry for my english!
     
  2. CIJC

    Member CIJC GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    463
    Country:
    United Kingdom
    i think you have the issue where the drive 'unmounts' itsself.

    best bet is to get a new drive... or wait, until *hopefully* waninkoko finds a way to fix it [​IMG]
     
  3. mierdatuti
    OP

    Newcomer mierdatuti Newbie

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Thanks!

    Because you say me I think that this problem happens to more users no?

    How could I get a new drive?

    Many thanks and sorry for my english!
     
  4. TroyTheZombie

    Member TroyTheZombie GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    1,631
    Location:
    Calgary, Canada
    Country:
    Canada


    He means, use a different drive/Buy one.

    Or wait for an update to USB Loader that fixes said issue.
     
  5. Capn_Makeveli

    Newcomer Capn_Makeveli Advanced Member

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    57
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    I think that the problem is with the enclosure. You might see if you can get a different one which would be much cheaper than a new drive. I'm not sure which ones work. Check the forums to see others that have it working and what enclosure they have.
     
  6. adrian783

    Newcomer adrian783 Member

    Joined:
    Dec 1, 2005
    Messages:
    46
    Country:
    United States
    do you have ANYTHING plugged in the USB port? unplug them. and in the case of USB LAN adapter, clear the "wired connection" setting as well.

    see how that works out
     
  7. mierdatuti
    OP

    Newcomer mierdatuti Newbie

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Thanks, I don't have nothing plugged in the usb port, only the enclosure (ata/ide) with the hard drive, I try with other game and it freezes in the intro :-(

    Maybe could be because I have an enclosure with ide and sata
     
  8. mierdatuti
    OP

    Newcomer mierdatuti Newbie

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Hi again,

    Something strange!
    I open my enclosure and I put a hard disk FUJITSU mp3136at (13,68GB). I try with Madworld and Call of Duty and I didn't have any problem

    I try another time with my Maxtor 160GB with the same games and I have the same problems :-(, therefore I think that maybe we think that the problem is the enclosure when it seems that the problem is the hard disk
     
  9. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    you can try to download tools from the website ofyour HD to turn off sleep-mode in the disc
     
  10. mierdatuti
    OP

    Newcomer mierdatuti Newbie

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Thanks... I try to speak with maxtor Tecnical support but they doesn't help me :-(

    Me: how could I turn off the sleep mode of the hard disk
    Brian: What is the serial of the drive?
    me: b42jdzrh
    Brian B: That function is actually controlled by the computer on that drive
    Me: and how could I change it?
    Brian: That is your system I cant help with that
    Me: but the function is about the hard disk not about the computer
    Brian The function is actually contolled by the PATA controller on the computer, not the hard drive, its a standard PATA protocol
    Me: but you don't know hot could I change it with windows xp
    Brian: I cannot help with your system settings, that is up to you, you can search google on how to turn off the hard drive sleep mode, it might be under power managment in control panel but I cant tell you too much on how to fix your system
    Me: Many thanks



    Any help?
     

Share This Page