New YSmenu 2008/09/13

Discussion in 'DSTT' started by helpme, Sep 18, 2008.

Sep 18, 2008

New YSmenu 2008/09/13 by helpme at 9:55 AM (2,480 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. helpme
    OP

    Member helpme GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    478
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    * History
    + 2008/09/13 22:22
    - Fix: a bug about 12MB lager GBA on EZ3in1
    - Literals Games/Saves/All Setting in ini

    http://home.usay.jp/pc/etc/nds
     
  2. fathawg

    Newcomer fathawg Advanced Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    Why does everyone have a hardon for YSMENU? If you want a crap menu with no touch screen support and a cheap looking file browse system go ahead. If not just use TTMENU and use driveSort to sort your roms.
     
  3. zardoz

    Newcomer zardoz Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    38
    Country:
    United Kingdom
    I'll tell you why... TTMENU cannot handle more than so many files, and on an 8GB SDHC it's very easy to beat that limit, so some roms dont show up in the TT menu.

    YSMenu either has no limit or a much bigger limit. All roms show up.

    Regards,
    Z.
     
  4. TrolleyDave

    Former Staff TrolleyDave Philosolosophising

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    7,762
    Location:
    Wales, UK
    Country:
    United Kingdom
    Don't forget all the extra built in slot 2 features of YSMenu. Running NES and GB/C games directly from the menu is a really nice feature.
     
  5. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Also can read .txt files!
     
  6. helpme
    OP

    Member helpme GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Messages:
    478
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    folder support
     
  7. xkenshinx

    Newcomer xkenshinx Member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    "To each his own" =)
    I'm fine with the TTmenu myself
     
  8. fathawg

    Newcomer fathawg Advanced Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    Thanks xkenshinx. I was beginning to wonder if I was the only one using TTMENU! If all you are using the card for is playing ROMS, then TTMENU is the way to go!
     
  9. Dr.Norton

    Newcomer Dr.Norton Advanced Member

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    72
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    i use ttds menu aswell, and fatsort.

    who the hell is storing up to 8 gigs of games anyway? you all must not finish your games or collect garbage. 2-4gig should be enough and if ur storing media past 2 gigs, you might aswell invest in a computer theres no point in storing vids, some pics are alright i sopose, and a vid from time to time, but come on, who the hell needs a higher limit support?

    like xkenshinx said
    "To each his own" =)
     
  10. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Another reason is because it can be made to work on an R4 which doesn't receive any "official" updates anymore to gain compatibility for games that don't work on the official 1.18 firmware.
     
  11. fathawg

    Newcomer fathawg Advanced Member

    Joined:
    Jul 16, 2008
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    I was refering to YSMENU for DSTT not R4. YSMENU is a good option for R4 since it is no longer supported.
     
  12. jhoff80

    Member jhoff80 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 23, 2006
    Messages:
    806
    Country:
    United States
    Stupid question, but using a EZFlash 3in1 and YSMenu on an R4, do I need to SRAM patch the GBA roms or can I use a clean ROM? Also, not a big deal but is it possible to link DS and GBA games this way?
     
  13. Sephi

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    You can use clean roms, the patching is done automatically, but you should use GBA ExpLoader instead, it has better compatibility with games, such as the nes classics
     
  14. jhoff80

    Member jhoff80 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 23, 2006
    Messages:
    806
    Country:
    United States
    Ah okay thanks. As for compatibility with games, I'm waiting on my 3in1 to arrive sometime next week probably, but there's only like 15-20 games I really want it for so if YSMenu plays those fine, I'll probably just stick with that for convenience's sake.
     

Share This Page