My Wii is... Dead?

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by Tempt, Oct 5, 2008.

  1. Tempt
    OP

    Tempt Member

    Newcomer
    16
    0
    Mar 29, 2008
    Netherlands
    Hey, dudes a weird problem
    Last night my Wii worked perfectly.
    Now, today i try to turn my Wii on.
    (It had the normal RED Light)
    I press the power button.
    For 2 seconds i see a Orange Light and the Blue Disk Light.
    And then it just dies.

    WHAT THE HELL OH MY GOD!
    I cant live without my Wii! (Becuz of Smash Bros.)

    Pls Helpz.
     
  2. Kokorazashi

    Kokorazashi GBAtemp Regular

    Member
    117
    0
    May 15, 2008
    London
    Try unplugging it, checking if there's dust or anything and if there is; clean it (Not with water! xD) and then plug it back in? Oh and by the way, do you have a modchip, because the same thing happened to me when I was still installing mine, and it turned out that I was putting something back in the wrong place, maybe something has become loose.
     
  3. Tempt
    OP

    Tempt Member

    Newcomer
    16
    0
    Mar 29, 2008
    Netherlands
    Yep, i have wiikey.
    Oh damn.. i think it was becuz of the fall yesterday...
    But my Wii fell numerous times and it still worked. Weird.
    Well, il first try to clean the Wii.

    Ty for the info.
     
  4. saulin

    saulin GBAtemp Regular

    Member
    157
    0
    May 20, 2003
    That sucks. Is it still under warranty?

    I have been lucky. My Wii has fallen twice from a table. Pretty hard too. Good thing everything is working fine. I was fraid the chip would come lose or that the drive may start failing.
     
  5. R2DJ

    R2DJ GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,900
    15
    Jan 30, 2008
    London
    Wouldn't the Wii's warranty have been voided because of a modchip is inside it?
     
  6. saulin

    saulin GBAtemp Regular

    Member
    157
    0
    May 20, 2003
    I took a modchip out from a wii and sent it because it had the fucked up picture where you see white artifacts on the screen. I got it replaced no problem. But reading a previous post, it does look like the issue he has is more related to the modchip than the wii.