jap bricked wii??

Discussion in 'Wii - Hacking' started by wellieterror, Dec 8, 2010.

  1. wellieterror
    OP

    wellieterror Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Feb 7, 2009
    I bought a bricked wii just for the cd drive as a replacement and found it to be hard modded wiikii first version by the looks of it im not sure if i can use it as the bricked wii was jap. I have tried unbricking using an update disc jap with gamecube controller to no avail. I have since replaced the drive that needed doing so now I have a bricked wiikii chipped jap wii to play with. From what I gather the wii was probably bricked with an out of region update im only guessing though. Would it help if i was to get a disc for the chip and try it or is there anyother way I can get into the system or should I just use wii as a foundation brick for a conservatory??? Also i have tried to find out if any savemywii preloader etc but to no avail. When the wii is switched on the green light stays on the drive light flashes once is this a semi brick? I have looked and read many posts on this site and apologise now if i have missed an explaination else where. thanks for your time.......
     
  2. bazamuffin

    bazamuffin RESIDENT DILF

    Member
    2,036
    63
    Feb 1, 2009
    Shmashmortion Clinic
    Only one way to found out dude, swap it!! I don't think it would cause you any problems, just check the Wiikii settings to see if its set up for JAP/USA/EUR. If the console has been region changed then this could explain why its bricked (update from online/disc).

    Ive seen on the wiidrives.com database that some JAP consoles can have the same drive as EUR or USA ones, so in theory it shouldn't cause you any problems. Feel free to correct me if anyone out there has expereience or knowledge that says otherwise
     
  3. wellieterror
    OP

    wellieterror Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Feb 7, 2009
    When i get round to it i will try and let you know what happens but im going to mess about abit more this wii seems really odd to me. I have just been messing about with it using gc controller and it says it was 3.1 jap tried again and it changed to 3.2 jap tried a third time and it said 4.3 jap??? any ideas anyone? the three times i tried it had no disc in it it is not hooked up to the net so why would it spew out three different versions?? going to mess about somemore you never know i might end up with a 4.5 before even nintendo lol
     
  4. wellieterror
    OP

    wellieterror Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Feb 7, 2009
    its still a 4.3 dont understand how it jumped from 3.1 any ideas?
     
  5. G0dLiKe

    G0dLiKe who needs a title ;)

    Member
    1,674
    51
    Aug 2, 2009
    United States
    hm, maybe when you was trying to update it with the update disc?

    which disc did you use btw?
     
  6. wellieterror
    OP

    wellieterror Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Feb 7, 2009
    I used sm jap update v288 as it was hardmodded with a wiiki version 1 i thought it would work but no avail I dont have any jap original disc to try but if the update disc made it jump from 3.1 to 4.3 no original disc will update sm as it may of already been done. I have softmodded a couple of family wiis never had any need to do stuff with hard mods replaced a lens and I am just curious about this whole brick thing and im having fun while I learn and if I can unbrick it I will be using it to mess about with or until I need a spare part lol
     
  7. techboy

    techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,720
    21
    Mar 15, 2009
    United States
    Pennsylvania
    v288 is 3.2J, so there's no way that installed 4.3. More than likely, it didn't do anything.

    Wii drives are universal. Any drive fits any wii. The only thing he'd need to do to use the drive in another wii is change the region setting on the modchip to match the wii he puts it in.
     
  8. wellieterror
    OP

    wellieterror Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Feb 7, 2009
    thanks for the reply at least i know its fully bricked now and I have some spare parts but i still dont understand how it jumped from 3.1 to 3.2 then 4.3. the mind boggles now to figure out using the modchipped drive and change region etc thanks again
     
  9. techboy

    techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,720
    21
    Mar 15, 2009
    United States
    Pennsylvania
    Changing the chip region usually involves jumpers of some sort, or maybe a configuration disc. See if you can find install instructions for the chip, they should have information on configuring it.
     
  10. Heran Bago

    Heran Bago Where do puyo come from?

    Member
    2,991
    387
    Nov 6, 2005
    United States
    Foggy California
    Try the configuration disc first. It's out there.
     
  11. wellieterror
    OP

    wellieterror Newbie

    Newcomer
    9
    0
    Feb 7, 2009
    thanks thats what I was going to do check out instructions and try to locate a disc I will post what happens when I try just incase some one else comes across the same thing