Identify this R4 Clone?

Discussion in 'R4 DS' started by outgum, Sep 30, 2009.

Sep 30, 2009

Identify this R4 Clone? by outgum at 12:09 AM (11,085 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. outgum
    OP

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Can anyone help me identify this clone? Im only assuming its a clone?
    And can you please Direct me to a place where i can put YSMenu stuff on it for this card so i can play game such as Mario and Luigi: Bowsers inside story?
    Thank you!

    [​IMG]
    Text On the front reads:
    "R4 Upgrade Revolution for DS (NDSL/NDS)
    and theres a link there which i dont think im allowed to post, but its for kernel 1.18 firmware i believe

    [​IMG]
    Sticker on the back reads:
    Please access the official website
    TRUTH INQUIRY

    And down below the stick on the actual chip board is says "R4-SDHC"

    Any ideas?
     
  2. onetimeattack

    Newcomer onetimeattack Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    I have one of these (that I used to use) for sale in my shop.

    Thats an R4-SDHC, from www.r4i-sdhc.com

    I BELIEVE its a DSTT or a DSTTi clone.

    EDIT - The latest firmware for this is 1.11B which they conveniently released today and they say it fixes Bowsers Inside Story.

    http://r4i-sdhc.com/downloade.asp
     
  3. outgum
    OP

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Thats for the R4i isnt it?
    Im Using just an R4
    EDIT: I got the links to work and succussfully put it on my r4, TYVM!
    I'd hug you, but i cant XD
     
  4. canderousa

    Member canderousa GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    United States
  5. outgum
    OP

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Ummmm yup, all Authentic stuff works on it
     
  6. canderousa

    Member canderousa GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    130
    Country:
    United States
    Hmmmm...i'm suprised honestly.

    See my thread here...I opened my R4 and took lots of pictures and did a lot of comparing. If you really want to compare yours , you can open yours up too (VERY easy):

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=170...p;#entry2151640

    If you open yours up, post clear pictures or just explain how it compares to the pics in the link above...
     
  7. outgum
    OP

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Ummm, Even the CASE is different to yours, and so is the bottom of the card where the copper tracks are, im not gonna bother opening it up, but the authentic stuff works on it so yeah
     
  8. triassic911

    Member triassic911 Burst Mode

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,743
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    Simple way to check... If it reads cards higher than 2gb, it's a clone.
     
  9. outgum
    OP

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Oh, thats convienent, Im Using a 8GB SD Card, so thats cool, 2gbs is useless anyway, I only have like... 3 GB spare on my SD
     
  10. Mr. Phi

    Newcomer Mr. Phi Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Ahh, I have the same exact flashcard. I've tried installing YSmenu, but I had no luck. I'm already content since I can practically play any game I feel like so far, which is all I could ever ask for, really.
     
  11. outgum
    OP

    Member outgum Pokemanz Master

    Joined:
    Sep 22, 2009
    Messages:
    1,993
    Location:
    Hamilton, New Zealand
    Country:
    New Zealand
    Well, You can try using the firmware R4i V1.11b, Thats what im using on that card and its working perfect, so i can suggest that to you?
     

Share This Page