How do I install cios v5/6?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by MrBubbles, Oct 2, 2008.

Oct 2, 2008

How do I install cios v5/6? by MrBubbles at 1:56 AM (6,250 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. MrBubbles
    OP

    Member MrBubbles GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    323
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    The threads only addressed what they were but I have no idea how to install them. I want to install the Backup Launcher by Wiigator.


    I already gone through many of the steps, I have the Wii Loader folder installed with the Backup Launcher dol set. I have DVDX ready to install but it won't give me the option for 249 (which I assume cios v6 will let me use). I'm not familiar how to use the 'custom' firmware either.

    I searched again and I didn't see any explanation for this, sorry. D:

    EDIT 1: I forgot to mention I haven't installed "CIOS36_rev5-64-v1042". It's in my WAD folder but the Wiigator launcher mentions v6, so the one I have right now is version 5. I haven't installed it since it's outdated....
     
  2. LeonardoGolden

    Member LeonardoGolden GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    307
    Country:
    United States
    Install version 5. It works fine.
     
  3. oligore

    Newcomer oligore Member

    Joined:
    Dec 19, 2006
    Messages:
    44
    Country:
    New Zealand
    This is sort of off topic but is a non-wad version ever going to be released because I sort of broke my SD card reader can only load via the homebrew channel over wireless. I installed version v4 with the cIOS Clone Installer but I can't find one for 5 or 6.
     
  4. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    does anyone know the difference between CIOSv5 and CIOSv6?

    I currently only have v5 installed, but i wonder if its worth to update...

    or are they actually just the same, but installed through different methods?
     
  5. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    Is there a v6?
    Is that another beta that comes with the backup loader? Because on waninkoko's site the latest version is still v4
     
  6. Arm the Homeless

    Member Arm the Homeless Custom Title

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    1,762
    Location:
    /home/andy/
    Country:
    United States
    The v6 is what the cIOS BackupLoader PatchMii installs.

    It just downloads IOS36 from Nintendo's servers and adds the DIP Module.
    Almost no difference, if I'm correct.
     
  7. jfitie

    Banned jfitie Banned

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    87
    Country:
    Netherlands
  8. Forsaekn

    Member Forsaekn GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    260
    Country:
    United States
    EDIT: question answered.
     
  9. spacemansp

    Newcomer spacemansp Member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    Messages:
    20
    Country:
    United States
  10. Elsin

    Newcomer Elsin Newbie

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I have a problem with this installation, I can get the cios to load but at the screen where it says press A to continue it does nothing for me... I've held it down and smacked the wiimote around a couple of times and nothing happens... I'm seriously considering piledriving the wiimote...
     

Share This Page