Hacking HOTD: Overkill

bryan1509

New Member
OP
Newbie
Joined
Feb 16, 2009
Messages
1
Trophies
0
XP
26
Country
United States
hi there was just wondering if anyone could help me out. I cant seem to load HOTD: Overkill with gamma 0.3, nor softchip. I have IOS 249 installed and have downgraded to 3.2U and every time i go to load the game it comes to a black screen which says..

error please remove disc, power off console and refer to wii operations manual.

Any idea what i'm doing wrong, or how to fix this???
im also burning with IMGburn at 3X on dvd-r's
 

thisdyingcause

Member
Newcomer
Joined
Feb 16, 2009
Messages
9
Trophies
0
XP
50
Country
United States
Ditto. I know there's already a thread on this for the PAL version, but since PAL to NTSC is known not to work on this game I think this thread could be helpful.

Never had any problem with any backups until this one. Ran through 3 copies so far, and running out of ideas.

System ver. 3.3U v2
Gamma loader
Verbatim DVD-R 4x, also tried 2x (burned other backups successfully with these)
Tried brickblocker, tried IOS patching to 249
Same error every time
GeckoOS also gives error

I've given my last burn to a friend to try on his wii, since it just seems to work for some and not for others, with no real explanation so far.
 

Nelson9937955

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 28, 2008
Messages
37
Trophies
0
XP
29
Country
United States
The House of the Dead OVERKILL USA Wii-PROMiNENT is what I got and it worked perfectly.

3.2u

GAMMA

Verbatim dvd-r burned at 8x with imgburn

No patching or anything else done. Great game
 

thisdyingcause

Member
Newcomer
Joined
Feb 16, 2009
Messages
9
Trophies
0
XP
50
Country
United States
See I would originally think that my menu version is the problem, but I have seen some people with 3.2 that couldn't run the game either. I would downgrade, but that clearly didn't work for the first poster. This isn't making much sense.
 

WiiPower

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
345
Country
Gambia, The
I think it's a qualitiy issue. Your burns are good enough for other games, but not good enough for this game. Why do you burn slow? The ONLY reasion for this is, if you have a very very old burner.
 

Phratt

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
Same thing has been happening to my call of duty. But whats stranger is that it did work before. It just started having this problem today. The banner shows up, and then I click it, then I get the same message as the OP. when I eject and reinsert, it doesn't even attempt at loading it.
 

spotanjo3

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 6, 2002
Messages
11,036
Trophies
1
XP
5,732
Country
United States
ImgBurn: 3x speed
Sony DVD-R (I dont need Verbatim.. Not need it at all)
HOTD Overkill NTSC USA
Wii firmware: 3.3u
WiiGator 0.3g
IOS 249 installed

No patching or anything at all.

Works fine for me!!!! Awesome!
biggrin.gif
 

Phratt

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
541
Trophies
0
XP
151
Country
United States
RockmanForte said:
IMG: 3x
Sony DVD-R
HOTD Overkill NTSC USA
WiiGator 0.3g

Works fine for me!!!! Awesome!
biggrin.gif

I think the Burn is clearly not the problem....

I'm hoping its not a secret update by Nintendo.
 

thisdyingcause

Member
Newcomer
Joined
Feb 16, 2009
Messages
9
Trophies
0
XP
50
Country
United States
I passed off one of my 2x burned discs to a friend at work, and he had a chance to run home to test it out, and it worked for him. I gave him the one that was brickblocked only.

The only differences as far as I know between our two systems are:

1. He has Starfall installed.
2. He has system menu 3.2u.

From what I can tell though, the menu version has nothing to do with any of this.

Those of you that have it working, are you running Starfall on your machines?
 

lol^^

Member
Newcomer
Joined
Jan 15, 2009
Messages
21
Trophies
0
XP
78
Country
I have not experienced any issues with mine.

I'm on 3.2U firmware, PAL, and burn using some cheap disc at max speed. Runs fine on gamma.

Only problem is in certain scenes it seems a bit laggy, does anyone else have that? It's not a big problem but just wanted to know if others experience the same.
 

spotanjo3

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 6, 2002
Messages
11,036
Trophies
1
XP
5,732
Country
United States
Yeah, the lag is normal and I think HOTDC: Overkill comes out too early but still an excellent game.. exclude prostitutes and swearing.
 

Rankio

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 7, 2007
Messages
414
Trophies
0
XP
130
Country
United States
Nelson9937955 said:
The House of the Dead OVERKILL USA Wii-PROMiNENT is what I got and it worked perfectly.

3.2u

GAMMA

Verbatim dvd-r burned at 8x with imgburn

No patching or anything else done. Great game

Same exact thing for me but it will not load.
 

YellowYoYos

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
230
Trophies
0
XP
226
Country
United States
Rankio said:
Nelson9937955 said:
The House of the Dead OVERKILL USA Wii-PROMiNENT is what I got and it worked perfectly.

3.2u

GAMMA

Verbatim dvd-r burned at 8x with imgburn

No patching or anything else done. Great game

Same exact thing for me but it will not load.


I have the same release and every time I get to the 3rd level (I think it's called Carny) when the black guys says" Are you holding my hand?" The game fezzes


Gamma 0.3

Memorx DVD+R's

burnt a 2x
 

Nelson9937955

Active Member
Newcomer
Joined
Dec 28, 2008
Messages
37
Trophies
0
XP
29
Country
United States
YellowYoYos said:
Rankio said:
Nelson9937955 said:
The House of the Dead OVERKILL USA Wii-PROMiNENT is what I got and it worked perfectly.

3.2u

GAMMA

Verbatim dvd-r burned at 8x with imgburn

No patching or anything else done. Great game

Same exact thing for me but it will not load.


I have the same release and every time I get to the 3rd level (I think it's called Carny) when the black guys says" Are you holding my hand?" The game fezzes


Gamma 0.3

Memorx DVD+R's

burnt a 2x

memorSUX is your problem
 

Pii Wii

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 2, 2008
Messages
51
Trophies
0
XP
174
Country
United States
memorSUX

I agree. I started having DRE's and some that would not even play. All memorSUX. I switched to sony -R's, burnt at 8x and no problem's at all. My guitar hero 3 disc had very dad lag issuses until I reburned onto sony disc. Try it and see if it helps. My new laptop would not even burn the memorex at all. Kept giving power cal error.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Well the storm isn't hitting me so that's nice lol