1. DinckelMan

    OP DinckelMan Your Favorite Water Mage!
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Messages:
    278
    Country:
    United States
    Console: o3DS XL
    Version: Formerly 9.9-E, now on 10.3-E
    I had IronHax installed on both 9.9 and later on 10.3, but also installed MenuHax as a backup, just in case.

    I've been playing Pokemon ORAS on my o3DS lately (real cartridge version) and noticed that once every so often my game would crash and the 3DS would ask for a reboot. After I turn it back on I sometimes get an SD card error, but everything goes back to normal after another reboot.

    Is this somehow related to the homebrew being installed on the system?
     
  2. kje123

    kje123 this title is false
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    421
    Country:
    United States
    Depends. Did you ever downgrade and/or install any CIAs?
     
  3. DinckelMan

    OP DinckelMan Your Favorite Water Mage!
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Messages:
    278
    Country:
    United States
    Nope. Was planning to downgrade, but still waiting for a stable release. No CIAs at all.
     
  4. kje123

    kje123 this title is false
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    421
    Country:
    United States
    I don't think homebrew causes it, then.

    Ironhax homebrew runs off of a different processor than 3DS games, and if you didn't install any CIAs or downgrade, you wouldn't have broken anything regarding the 3DS's OS.

    But, with experimental stuff like homebrew, we can never be too sure. Try experimenting and see if you can figure out the problem. :)
     
  5. DinckelMan

    OP DinckelMan Your Favorite Water Mage!
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Messages:
    278
    Country:
    United States
    The thing i was planning to do tomorrow is play other games and see if that'll happen again.

    So far it only happened with 1 game cart
     
  6. kje123

    kje123 this title is false
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    421
    Country:
    United States
    Well, if other games work fine, we can safely assume it's a faulty game cart.
     
  7. DinckelMan

    OP DinckelMan Your Favorite Water Mage!
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Messages:
    278
    Country:
    United States
    If it's the game OR the 3DS, I'm fucked either way lol. The game currently has a 100% save that I'm definitely not willing to lose :/
     
  8. kje123

    kje123 this title is false
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    421
    Country:
    United States
    You could buy a save dongle and back it up. They're like $15-$20 on amazon.
     
  9. DinckelMan

    OP DinckelMan Your Favorite Water Mage!
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Messages:
    278
    Country:
    United States
    I could just use the PokeBank and transfer everything to another Pokémon game i have, in case the cart actually broke.
     
  10. kje123

    kje123 this title is false
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    421
    Country:
    United States
    Yeah, that definitely works too, if you don't care about going back and beating everything in the game again. ;)

    However, buying a save dongle is great future-proofing too, cause I'm 100% sure there are going to be more entrypoints involving saves in the future.
     
  11. Josephvb10

    Josephvb10 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    652
    Country:
    Costa Rica
    You can just use save_manager to backup your save...
     
  12. kje123

    kje123 this title is false
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2015
    Messages:
    421
    Country:
    United States
    ...or do that.
     
  13. DinckelMan

    OP DinckelMan Your Favorite Water Mage!
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2013
    Messages:
    278
    Country:
    United States
    Could you link me the one I need please? I found like 3 different versions of them, not sure if that's what i wanna get
     
  14. ketal

    ketal aiueo
    Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Messages:
    744
    Country:
    Italy
    Backup your sd card and do a complete format, it should fix. FAT corrupts easily.
     
  15. SRKTiberious

    SRKTiberious GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 4, 2014
    Messages:
    214
    Country:
    United States
    I had a strange crash from Alpha Sapphire myself.

    In my case, I was trying to close it anyway, but the system just locked up as it was starting to bring up the "Close this title?" dialog. It'd faded halfway in, and just froze there.

    I have both menuhax and Ironhax, but was just running the normal Home menu at the time.
     
  16. Josephvb10

    Josephvb10 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    652
    Country:
    Costa Rica
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - (possibly), Homebrew, causing