Help My Wii is full bricked!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ultragunner, May 26, 2009.

May 26, 2009
  1. ultragunner
    OP

    Member ultragunner GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    125
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    I installed some wads on my wii with wad manager but now my wii does not boot. When I turn the power on all I get is a black screen. I think I may have bricked my wii. Can anyone pls help?. I have a japanese wii.
     


  2. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Do you have BootMii-boot2? Have you tried unplugging it for 10 minutes and trying again?
     
  3. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    you didn't read about bad wads n what a bannerbrick is? did you take precautions like preloader?
     
  4. ultragunner
    OP

    Member ultragunner GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    125
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    No I didnt read about bad wads. I never heard of preloader. Any suggestions how to fix it?. I dont have BootMii-boot2.
     
  5. bowser

    Member bowser Mwa ha ha ha!

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    2,178
    Location:
    GBAtemp ↑↑↓↓← → ← →BA
    Country:
    India
    Do you have a modchip? What version is your system menu?
     
  6. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    did you make the wad yourself? los of info available: do a search on banner brick
     
  7. ultragunner
    OP

    Member ultragunner GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    125
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    Yes | have a mod chip. 3.4 j is my system menu. I think my nand file system is corrupt. No I didnt make the wad myself. I downloaded it.
     
  8. twofive

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    If you're on firmware 3.2 or lower, get a modchip and use an autoboot disc to uninstall your crapwads.
    If you're on a firmware above 3.2 you're screwed coz you can't boot any trucha signed discs. Therefore no WAD Manager disc and no Zelda autoboot, even if you had twilight hack still installed.

    //EDIT: If you aren't even able to see the health warning, you installed an broken IOS or system menu WAD and therefore are screwed no matter which firmware you have.
     
  9. BlackEnigma

    Member BlackEnigma GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    342
    Country:
    United States
    Is there a specific IOS that needs to have trucha for autoboot to work?
    If there is, I would guess the system menu IOS?

    Edit: Thanks, makes sense.
     
  10. ultragunner
    OP

    Member ultragunner GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    125
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
  11. twofive

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    It can't rescue Wiis which are that hard bricked like yours.
    If you send it to Nintendo they will charge you a high cost. (in Europe they charge 210,- euros)
     
  12. ultragunner
    OP

    Member ultragunner GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    125
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    I dont think I have any choice but sending it back to nintendo or having repaired by a technician.
     
  13. Vidboy10

    Member Vidboy10 Tsardom

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    2,617
    Location:
    Vancouver, B.C
    Country:
    Canada
    Try Using SaveMiiFrii and use the Semi Brick Fix Disc by bushing.
     
  14. abel009

    Member abel009 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    253
    Country:
    Mexico
    stupid people making stupid mistakes ,lol
     
  15. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    Another one bites the dust in a silghtly way,again this was 100% avodiable so ultragunner if you had done a bit of research as to what preloader/bootmii are you could have saved ya self...........
     
  16. twofive

    Member twofive GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Messages:
    150
    Country:
    Poland
    Won't help.
     
  17. ultragunner
    OP

    Member ultragunner GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    125
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    I seem to have a low level brick cos I check many forums. Seem the only one who can fix this is nintendo or can anyone fix a low level brick.???
     
  18. Vidboy10

    Member Vidboy10 Tsardom

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    2,617
    Location:
    Vancouver, B.C
    Country:
    Canada
    ....Wow.
    How about you add a little more to your sentence mate why it won't help...
    SaveMiiFrii helped a lot of really fucked up wii's.
     
  19. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    ultragunner has System Menu 3.4J.
     
  20. Vidboy10

    Member Vidboy10 Tsardom

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    2,617
    Location:
    Vancouver, B.C
    Country:
    Canada
    ....So?
    Theres 3 region versions.
    If He can boot that up he will just be fine.
     

Share This Page