[HELP] Error installing arm9loaderhax

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by TamarindoJuice, May 1, 2017.

  1. TamarindoJuice
    OP

    TamarindoJuice Member

    Newcomer
    17
    8
    Jan 30, 2016
    Brazil
    So, i decided to switch my old setup menuhax+luma3DS to arm9loaderhax, did it like a charm on my N3DS, no errors, everthyng fine.
    But... Now i'm trying to do the same on a old3DS, i followed carefully the 3ds.guide
    but when i open safehax to downgrade firmware to 2.1.0, it shows:

    "ERROR [!] pm init failed, press start to exit"

    I checked files, names, folders locations and all many times, everything seems to be exactly where it should be.
    Any tips or solutions?

    I'm on 9.2.0-20U.

    (Thank u guys for any help provided here.)
     
  2. ThisIsDaAccount

    ThisIsDaAccount GBAtemp Advanced Fan

    Member
    677
    295
    Apr 8, 2016
    United States
    I can't really tell you much about how to fix it, but it's a known error in safehax that occurs on some 9.x firmwares.

    Theoretically, you could use an older version of safehax or even Decrypt 9 in 3dsx form, but I would recommend you get advice on this from someone more knowledgeable. Maybe try asking in the Q&A thread on https://reddit.com/r/3dshacks.
     
  3. sks316

    sks316 Retro Enthusiast

    Member
    1,612
    858
    Nov 28, 2013
    United States
    Hyrule
    Is there enough free space on the SD Card?
     
  4. proflayton123

    proflayton123 Undeclared Shitposter 2.1

    Member
    5,873
    2,216
    Jan 11, 2016
    Japan
    日本
    Use safehax r19 it fixes this issue
     
  5. TamarindoJuice
    OP

    TamarindoJuice Member

    Newcomer
    17
    8
    Jan 30, 2016
    Brazil
    I tryed it, same result :(
    Decrypt 9 boots fine here, can i use it to downgrade? It's so safe as standard safehax mode?
     
  6. proflayton123

    proflayton123 Undeclared Shitposter 2.1

    Member
    5,873
    2,216
    Jan 11, 2016
    Japan
    日本
  7. TamarindoJuice
    OP

    TamarindoJuice Member

    Newcomer
    17
    8
    Jan 30, 2016
    Brazil
  8. ThisIsDaAccount

    ThisIsDaAccount GBAtemp Advanced Fan

    Member
    677
    295
    Apr 8, 2016
    United States
    Are you running an arm11 kernel expoit, like UDSploit, before selecting safehax?
     
  9. TamarindoJuice
    OP

    TamarindoJuice Member

    Newcomer
    17
    8
    Jan 30, 2016
    Brazil
    Yes, sometimes i got that mentioned error, sometimes i got just a blackscreen when i open safehax just after UDSploit.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Same result if using fasthax.
     
  10. HugaTheFox

    HugaTheFox GBAtemp Advanced Fan

    Member
    574
    139
    Feb 11, 2017
    United States
    Las Vegas
    Make sure you arent booting luma. You cant use Safehax while you are in Luma3DS CFW
     
    TamarindoJuice likes this.
  11. TamarindoJuice
    OP

    TamarindoJuice Member

    Newcomer
    17
    8
    Jan 30, 2016
    Brazil
    I was using the same menuhax entry point that i used to boot luma, i haven't figured out it could be my error... Just booted to sysnand and
    used browserhax to load hbl, now working fine :D

    Thank u a lot!
     
    Last edited by TamarindoJuice, May 2, 2017
  12. HugaTheFox

    HugaTheFox GBAtemp Advanced Fan

    Member
    574
    139
    Feb 11, 2017
    United States
    Las Vegas
    No problem