Hacking Help boot9strap install error?

AdenTheThird

GBATemp's official Weedle fan-HAT-ic!
Member
Joined
Apr 1, 2018
Messages
677
Trophies
0
Location
Route 2
XP
838
Country
United States
Hey guys! AdenTheThird here, and I have a problem that has come up with one of my 3ds's that I'm installing LumaCFW on.

This is a blue old 2ds running firmware 11.8.0.40U. I am using the seedminer method to install Luma. Upon launching b9s tool, it says 'for users running 11.8 only', so I double-checked and it was. I selected 'install boot9strap', and it seemed to have worked, so I powered down and turned on the system. The menu booted normally. I tried again. Nothing had changed. I followed zoogie's troubleshooting guide, but after restoring to stock firmware there was no third option for restoring the backup. My guess is something I may have missed in the latest firmware, because I have installed boot9strap using seedminer many times and have never had this happen before.

I can provide additional details as necessary.

Once again, thank you to all who contribute to issues like the one I am having right now. Your work is not unnoticed.
Sincerely,
AdenTheThird
 

Hayato213

( -_・) ︻デ═一' * (/❛o❛)/
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
10,340
Trophies
1
Location
Vector Industry
XP
5,237
Country
United States
Hey guys! AdenTheThird here, and I have a problem that has come up with one of my 3ds's that I'm installing LumaCFW on.

This is a blue old 2ds running firmware 11.8.0.40U. I am using the seedminer method to install Luma. Upon launching b9s tool, it says 'for users running 11.8 only', so I double-checked and it was. I selected 'install boot9strap', and it seemed to have worked, so I powered down and turned on the system. The menu booted normally. I tried again. Nothing had changed. I followed zoogie's troubleshooting guide, but after restoring to stock firmware there was no third option for restoring the backup. My guess is something I may have missed in the latest firmware, because I have installed boot9strap using seedminer many times and have never had this happen before.

I can provide additional details as necessary.

Once again, thank you to all who contribute to issues like the one I am having right now. Your work is not unnoticed.
Sincerely,
AdenTheThird

Seedminer doesn't have 100% success rate, you just gonna have to keep trying.
 
  • Like
Reactions: AdenTheThird

zoogie

playing around in the dsiware
Developer
Joined
Nov 30, 2014
Messages
8,278
Trophies
0
XP
13,008
Country
Micronesia, Federated States of
Hey guys! AdenTheThird here, and I have a problem that has come up with one of my 3ds's that I'm installing LumaCFW on.

This is a blue old 2ds running firmware 11.8.0.40U. I am using the seedminer method to install Luma. Upon launching b9s tool, it says 'for users running 11.8 only', so I double-checked and it was. I selected 'install boot9strap', and it seemed to have worked, so I powered down and turned on the system. The menu booted normally. I tried again. Nothing had changed. I followed zoogie's troubleshooting guide, but after restoring to stock firmware there was no third option for restoring the backup. My guess is something I may have missed in the latest firmware, because I have installed boot9strap using seedminer many times and have never had this happen before.

I can provide additional details as necessary.

Once again, thank you to all who contribute to issues like the one I am having right now. Your work is not unnoticed.
Sincerely,
AdenTheThird
Redownload b9sTool, it was recently updated.
https://github.com/zoogie/b9sTool/releases/tag/v5.0.0

The troubleshooting was updated too, re-read it as well.
https://github.com/zoogie/b9sTool/blob/v5.0.0/TROUBLESHOOTING.md
 

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
    kenenthk @ kenenthk: Almost scored another broken DVD drive Xbox for $25 then the dudes all like think I'll just give...