GeeXboX debugging messages at startup

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by SpaceJump, Dec 14, 2008.

Dec 14, 2008
  1. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Since two days when I start GeeXboX (no matter whether from Channel or HBC), I see the whole Linux debug messages instead of the Loading bar with the blue background. It works normally after that. I didn't change anything, so any idea how I can change it back?
     
  2. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    iv'e never had it so it loads a loading bar, only the code running through. hmmm?
     
  3. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Yes, istead of the loading bar I see a text wall of debug messages.
     
  4. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    iv'e never had the loading bar no matter what version, maybe you have altered something
     
  5. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    This happens when you change your TV Mode on the Wii.With 60Hz you get the debug output and with 50hz the loading bar
     
  6. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    really? that could explain it, im always 50Hz so that's why i must always get the code, why would the Hz make a difference?
    ill give that a try...
     
  7. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Just tried it and it's the other way round. I changed my Wii to 50Hz for testing and I got the debug messages. I just changed it back to 60Hz and see the loading bar again. Thanks for the tip.
     
  8. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Time to test, my T.V. is shit when set at 60Hz, ohwell ill test it all now [​IMG]
     
  9. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    Cant you solve it so it has the loading bar at 50Hz, somewhere on the settings, i'l have a look though soon...
     
  10. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    I didn't find any setting for this. It just behaves these ways in 50 or 60Hz.
     
  11. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah it's weird i tested it myself, just changed wii to 60, then back to 50, i don't really use Geexbox nomore.
     
  12. robiul

    Member robiul GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    538
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United States
    I have it as well.
     
  13. SpaceJump
    OP

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Switch your Wii to 60Hz and you'll have no debug messages anymore [​IMG]
     
  14. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    my T.V. looks shit when wii is at 60Hz, goes a little shaky, fuck that
     

Share This Page