1. HyperVisor

    OP HyperVisor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    Has anybody had any success with the saving feature for the gateway cartridge?

    I've tried a few games, e.g. Luigi's Mansion and Shinobi. I've been using the procedure outlined, i.e. selecting home and then close. Luigi's mansion creates a file and this can be seen when loading it back up, but it starts at the beginning of the game.

    Shinobi doesn't even recognise it's saved a game when you restart it.
     
  2. Vengenceonu

    Vengenceonu Revenge is beneath me but accidents do happen.
    Member

    Joined:
    Jun 20, 2013
    Messages:
    2,211
    Country:
    United States
    Try formatting the card and starting from step 1. Also make sure you are pressing "X" when you get to the home screen to close it.
     
  3. HyperVisor

    OP HyperVisor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    Ahhh, so I'm pressing Home and then Close (using the touchscreen). So you need to press 'X'?
     
  4. Saturosias

    Saturosias thank
    Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Messages:
    601
    Country:
    United States
    Are you saving in the game itself before using that save transfer method? It doesn't function as a RTS (Real Time Save).
     
  5. HyperVisor

    OP HyperVisor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    I got to a point in both games where I would have thought there would have been a save point, then I selected HOME and then CLOSE.

    When I loaded Luigi again, you could see that there was a file that had been created in the game itself, however when selected it just went from the beginning again.
     
  6. HyperVisor

    OP HyperVisor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    I've just had another look at it. After selecting HOME and then CLOSE - that's the same as pressing X as it has X next to the CLOSE button.

    Anyway, after finishing the first sub-level, I tried it again and it works. So, as above - it's not a real-time save.
     
  7. Deleted User

    Deleted User Newbie


    So what did you do differently than in your first post to make it work??
     
  8. HyperVisor

    OP HyperVisor Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    Injected a bit of patience and actually complete a level which then allowed the game to save at a predetermined point.
     
    f0rCe likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Gateway, Saving, Issue