Gateway 3ds reading problem

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Teritmi, Oct 4, 2015.

  1. Teritmi
    OP

    Teritmi Newbie

    Newcomer
    3
    1
    Oct 4, 2015
    Finland
    Hi!

    I tried search function with several keywords and didn't find anything so that's the reason I made this thread.

    I have old 3ds xl with fw 4.3.0-10E and I haven't done a single update on it. I bought gateway 3ds (blue and red card) and installed it succesfully and played with it for approximately 7 months. Not too long ago I bought Acekard 2 for old DS game backups and played those with no problem of any sort. This is the first time after using Acekard I'm using the gateway red card to play my backups for 3ds games, but my 3ds isn't reading the card.

    When I turn 3ds on it shows the gamecart spot empty if the red card is in 3ds, but normal 3ds games do read and show on the spot when inserted (including Acekard2). I've tried to clean my 3ds, red card and memory card but to no avail. Is the red card broken or is there somesort different problem? If you guys could help or guide to right place I would appreciate it!
     
  2. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,043
    3,349
    Nov 13, 2014
    United States
    While in the gateway menu insert the red card and run a diagnostic test post your results for us please.
     
    Margen67 likes this.
  3. lemanuel

    lemanuel Maxconsole's All-Knowing Lurker

    Member
    2,095
    1,092
    Dec 11, 2014
    Portugal
    Are you even booting into Gateway? Like using the Profile button method or the browser one?
    It won't just magically show up right after powering on the console. Remember that it's different from a DS flashcart. You need to boot into Gateway first.
     
  4. Teritmi
    OP

    Teritmi Newbie

    Newcomer
    3
    1
    Oct 4, 2015
    Finland

    I did the diagnostic test as you said it gave following results:
    FPGA test: ok!
    SPI test: ok!
    SPI read test: ok!
    SD test: Exfat

    But it still doesn't show up in the menu, but apparently the card itself isn't broken?

    The gateway system version is following: Gateway 3ds ultra v3.0.4

    Yes I've tried booting using the browser one. It hasn't changed the problem :/
    The gateway system version is following: Gateway 3ds ultra v3.0.4


    Thanks for the replies!
     
    Last edited by Teritmi, Oct 4, 2015
  5. lemanuel

    lemanuel Maxconsole's All-Knowing Lurker

    Member
    2,095
    1,092
    Dec 11, 2014
    Portugal
    Did you press Select after you entered GW Mode?
     
  6. Teritmi
    OP

    Teritmi Newbie

    Newcomer
    3
    1
    Oct 4, 2015
    Finland
    .... Oh.. Thank you for reminding on how to use the card properly! I'm really thankful and won't forget this! I guess this topic can be deleted now.. Sorry for the trouble!
     
    Margen67 likes this.
  7. Xenon Hacks

    Xenon Hacks GBAtemp Guru

    Member
    7,043
    3,349
    Nov 13, 2014
    United States
    LOLOLOLOLOLOLOLOL
     
    Margen67 likes this.
  8. lemanuel

    lemanuel Maxconsole's All-Knowing Lurker

    Member
    2,095
    1,092
    Dec 11, 2014
    Portugal
    It happens to the best of us. Glad I could help. ;)
     
    Margen67 likes this.
  9. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    9,866
    5,183
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Just wondering, how did you use your Gateway if you didn't use the Select button? Also, if you go to the Gateway website there are PDF files that are manuals for setting up land using Gateway on both old and new 3DS.
     
    Margen67 and lemanuel like this.
  10. lemanuel

    lemanuel Maxconsole's All-Knowing Lurker

    Member
    2,095
    1,092
    Dec 11, 2014
    Portugal
    He probably used the select button but had forgotten about it.
     
    Margen67 and Quantumcat like this.