DSTT Broken?

Discussion in 'DSTT' started by MrDarkside, Oct 3, 2009.

Oct 3, 2009

DSTT Broken? by MrDarkside at 3:50 AM (831 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. MrDarkside
    OP

    Newcomer MrDarkside Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So I have a DSTT, and it was working this morning. About an hour ago I go to turn it on and it just gave me a white screen with the warning screen showing faintly on the touch screen. I've tried formatting, using different firmware, etc, and nothing has worked. I assume the card itself is bricked, anyone else have this problem or have a solution? My DS seems to work fine otherwise.
     
  2. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    does the ds load to the ds firmware without the dstt?if so try blowing the dstt and the ds 1st slot,and also try putting the dstt more in(there are some tricks to that)maybe it's not just intact
     
  3. wyndcrosser

    Member wyndcrosser GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    720
    Country:
    United States
    It would seem like the micro SD card is your problem and if you have another one try that one. Also the inside connect point (the metal inside the flash card that connect to the metal of the SD card) may not be working, or the flash card's metal isn't being read by the DS system.

    Does that make sense? I tried being less technical.

    Wynd
     
  4. MrDarkside
    OP

    Newcomer MrDarkside Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Wow.. seemed to be a contact issue with the metal. Thanks a ton for the replies and help. Glad it still works. ^^;
     
  5. anaxs

    Member anaxs got milk, got candy

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    2,208
    Location:
    your moms jeans pocket
    Country:
    Canada
    if its a contact issue the best way to slove that is by using paper..but i had an r4 and it had contact issues too and i just taped my card to make it thicker so it would work

    but its up to you
     
  6. MrDarkside
    OP

    Newcomer MrDarkside Newbie

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Yeah, I'll probably do that. It hasn't been an issue till now, but I think to be on the safe side I'll tape it. Thanks again for the help.
     
  7. Jacinto009

    Member Jacinto009 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    110
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Maybe you try formatting it in FAT32. I had this problem and I figured out that I had mistakenly formatted it in a different way.
     

Share This Page