Does my wii need updating?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by chillyloop, Nov 5, 2009.

Nov 5, 2009

Does my wii need updating? by chillyloop at 1:06 AM (1,896 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    I have a softmodded wii and so far all games that I have run ok but one guitar hero game don't work that well with the guitar. I have only got 1 at the moment and this is guitar hero greatest hits. Here is what I know about my hacked wii.

    It has System software 4.0E, Preloader v0.29, and USB Loader GX v1.0.

    Could I get this guitar hero game and others to work better without having to touch the software in the wii much? I am worrired about bricking my wii so if I have to mess around with it too much i'l leave it as it is.

    Any help would be great.
     


  2. DKAngel

    Member DKAngel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 5, 2009
    Messages:
    659
    Location:
    Perth,Australia
    Country:
    Australia
    you could try using a later rev of gx
     
  3. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    what do you mean it doesn't work that well with the guitar? either it works or it doesnt

    which guitar do you have?

    what settings are you using? 815 is the latest revision of usb loader gx. you can update it from the settings.

    hermes v4 cios38+37 as either 222 or 223 is needed for gh/rb. that and anti002 are the only settings needed.
     
  4. matguitarist

    Member matguitarist GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    458
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Guitar Hero use ios56 i think you don't have it .... download via NUSD pack to wad and try iti don't know for greatest hits but the 4 and the 5 take that ios ..
     
  5. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    if you're using usb loader gx and choosing 222/223/249, it'll have nothing to do with ios56.
     
  6. matguitarist

    Member matguitarist GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    458
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Sorry i don't read he use usbloader :-| i thaught he use disk
     
  7. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the reply. The game works ok in beginner mode but the sound goes funny in easy mode and the coloured circles don't flash to say you have hit the notes.

    I don't know what settings i'm using. If I went into the settings in the usb loader gx and selected (update), would this update my loader to the latest one? The loader is on my sd card at present. Also does the wii need internet connection to update?

    hermes v4 cios38+37 as either 222 or 223 and anti002, do I need to select these in the usb loader gx after iv'e updated it?
     
  8. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
  9. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    I have selected update in the usb loader gx and it says the following,

    Rev815 available

    How do you want to update?

    Update DOL or Update All


    Which one do I select? The usb loader gx is on my sd card.
     
  10. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    yes

    and you need to install hermes v4 cios38+37 if you haven't already
     
  11. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Do I update it all or just the DOL?

    How do I install hermes v4 cios38+37? Sorry I am new to this.
     
  12. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    time to do some research
     
  13. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    I do some research and read I need to install a wad? I am reading stuff about IOS 222 and I need to select this in the usb loader.

    I will do some more reading, I need to know if when I update my usb loader gx, do I select update dol or update all?
     
  14. ziddey

    Member ziddey GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    542
    Country:
    United States
    FUCK A WAD
     
  15. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    I still haven't got anywhere with this.

    If I install this hermes v4 cios38+37, I don't even know how to but if I do and I stuff it up, will my wii brick?
     
  16. dai-a

    Member dai-a GBAtemp Fan

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    351
    Location:
    Springville Utah
    Country:
    United States
    Update all! For the one in your SD and the channel version.

    Then just look in Xzxeros guide on how to install hermes v4 cios.
     
  17. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    Thanks, I have updated the usb loader gx now. [​IMG] I suppose that was the easy bit? Now I need to install this cios........
     
  18. chillyloop
    OP

    Member chillyloop GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    136
    Country:
    United Kingdom
    After updating the usb loader I am getting a message now when I enter the HBC asking me if I want to update, not sure what to do.

    Also I still cannot find a guide on how to install this cios, i'm thinking of just leaving the wii as it is. I don't want to brick it this side of christmas just because i'm noob and don't know what i'm doing.
     
  19. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Absoluting nothing wrong with updating the HBC. Although, it you have any forwarders they may not work as the HBC as changed it's title ID.

    Google Hermes cIOS. It'll be a dol and you just load it from the HBC (rename it to boot.dol).
     
  20. dai-a

    Member dai-a GBAtemp Fan

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    351
    Location:
    Springville Utah
    Country:
    United States
    I told you to look inside Xzxeros guide on how to install Hermes CIOS rev4.

    Also just update homebrew already. You will have to re install the homebrew channel through that notification if you want to update
     

Share This Page