Dirt 3 starting up slow?

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by gifi4, Feb 22, 2012.

Feb 22, 2012

Dirt 3 starting up slow? by gifi4 at 7:49 AM (835 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. gifi4
    OP

    Member gifi4 How am I a 'New Member'?

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    2,352
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Hey guys, on my current rig I've been playing Dirt 3, the game is installed on a 7200RPM Western Digital Caviar Black HDD and the track loading is fine.
    But my problem is once I open the .exe file/ the shortcut to the .exe file, it takes about 30 secs to 1 min to start up, besides that, all is good. No other game I have has this problem incl. games such as Skyrim and Dead Island... So Dirt 3 problem? Something up with my comp?
    Help is appreciated. =)

    Also for my pc setup, just look in my sig.

    edit: Will test on my SSd and find out if that fixes the problem...
     
  2. gifi4
    OP

    Member gifi4 How am I a 'New Member'?

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    2,352
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Tested it on my other Caviar Black drive, same loading speed. Tested on my SSD, same loading speed... Any ideas?
     
  3. Originality

    Member Originality Chibi-neko

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,151
    Location:
    London, UK
    Country:
    United Kingdom
    This is a wild guess but maybe its slow because its decompressing the game engine into memory? Maybe its just coded that way?
     
  4. gifi4
    OP

    Member gifi4 How am I a 'New Member'?

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    2,352
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    Ehh? Is that even possible?
    Also, IIRC it was loading fine originally. I may be wrong, but I could swear it used to start up instantly...
     

Share This Page