Desktop directory

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by tyuno123, Dec 22, 2008.

Dec 22, 2008

Desktop directory by tyuno123 at 5:04 AM (1,416 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. tyuno123
    OP

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    I want to change my desktop directory to a different one because my local disk C has only a limited amount of space.I've searched around the internet but didn't find much except for putting only shortcuts on the desktop
     
  2. BiscuitBee

    Member BiscuitBee Semi-Resident Cookie-Bug

    Joined:
    Jul 30, 2008
    Messages:
    689
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    In Windows XP (Sp3?) you can just cut and paste your desktop folder to a new location (i.e. move it, not copy and paste). After everything is moved, you might have to refresh your desktop -- Click on your desktop and press F5.

    Perhaps this works with Vista.

    Almost sounds TOO easy, eh? It works, I just tested it myself [​IMG]
     
  3. tyuno123
    OP

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    the desktop folder is C:\Documents and Settings\Intel\Desktop

    so all I gotta do is cut/paste this desktop folder to my desired directory or do I take the Intel folder also ?

    EDIT : nevermind. cut / paste the desktop folder only
     
  4. UltraMagnus

    Member UltraMagnus hic sunt dracones

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    1,967
    Location:
    Portsmouth
    Country:
    United Kingdom
    a little tip.

    if you wan't to free up more space on C, and make your computer a little faster, try moving your page file to a different disk. if you have a spare header consider putting a small extra drive in specifically for it
     
  5. tyuno123
    OP

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    whatsa page file ? and what header ?

    my mom has tracking program i the C drive which takes up almost 15+ GB/20GB so I would really like to know.I've got some files here which I dunno whether they have anything to do with the program so maybe it might not be related to the program, so is there like a program which checks all the file that are related to the program ?
     
  6. UltraMagnus

    Member UltraMagnus hic sunt dracones

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    1,967
    Location:
    Portsmouth
    Country:
    United Kingdom
    page file is what your computer uses as ram when it runs out of ram in laymen's terms, it is literally a file on your hard drive.

    not sure how you move it... not on windows right now, but i think it is in control panel under "system"
     
  7. tyuno123
    OP

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    Okay I found the paging thingy and changeed it to my extra HD.
    what should I input for the values of minimum/maximum ?

    By header did u mean an extra slot for another HD ?
     
  8. UltraMagnus

    Member UltraMagnus hic sunt dracones

    Joined:
    Aug 2, 2007
    Messages:
    1,967
    Location:
    Portsmouth
    Country:
    United Kingdom
    well, the guideline is to set the minimum and maximum to 2 - 4 times how much ram you have. you set them the same so windows doesn't faff around resizing the file

    and yes, that is what i meant by header.
     
  9. tyuno123
    OP

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    I got X2 512MB DDR2 RAM so I guess altogether is 1024MB thus the min/max is 2048-4096 ??
     
  10. Egonny

    Member Egonny GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    365
    Location:
    Brussels, Belgium
    Country:
    Belgium
    You can also use Disk Cleanup to make some free space.
    It got me an extra 4GB free space!
     
  11. tyuno123
    OP

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    Will Disk Cleanup remove files that I haven't used in some time but still need it ?
     
  12. Egonny

    Member Egonny GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    365
    Location:
    Brussels, Belgium
    Country:
    Belgium
    No, it only compresses your old files, deletes temporary content and stuff.
    It doesn't delete anything you still need.
     
  13. tyuno123
    OP

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    Can someone confirm whether my calculations are correct and those values are what I should input into my paging thingy ?

    Okay I'm performing disk cleanup now it calculated that 4GB can be freed up !
     
  14. coolbho3000

    Member coolbho3000 GBATemp Kikkoman Naturally Brewed SoySauce Fanatic

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    2,095
    Location:
    Kikkoman Factory
    Country:
    Do 2048, and yes. You don't need that much paging file. Set 2048 as the minimum and maximum - this will make sure they paging file's size will not change and get fragmented.
     
  15. tyuno123
    OP

    Member tyuno123 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    472
    Location:
    Your Mind
    Country:
    Malaysia
    Okay coolbho3k thanks for confirming it
     

Share This Page