1. tnbrendan

    OP tnbrendan Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    9
    Country:
    Hi all,

    own a N3DS 9.0 EUR and a gateway.

    Did all the steps for gateway 3.2, using the original mSD (I use another one, so it's empty) as the 'other' mSD so my emunand is not messed up.

    I successfully installed vram, but after booting into gateway mode, I cannot seem to boot devmenu, as I keep getting a 'game card is removed, please press the home button to return to the home menu' error. I did not remove the gateway card so I'm not sure why the error appears.

    Tried almost every copy of devmenu I can find online to no avail...

    Anyone has the same problem/ has a solution?
     
  2. slslasher

    slslasher GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2015
    Messages:
    150
    Country:
    Singapore
    I have this problem but manage to solve it. I used BigBlueMenu.3ds and install the DevMenu_2x.cia in sysnand. Then use the DevMenu_2x to install the mset cia, exited it and went back to BigBlueMenu to uninstall the DevMenu_2x
     
    tnbrendan likes this.
  3. tnbrendan

    OP tnbrendan Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    9
    Country:
    okay will try!
     
  4. tnbrendan

    OP tnbrendan Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Apr 9, 2015
    Messages:
    9
    Country:

    thanks that worked! totally made my day :D
     
    slslasher likes this.
  5. slslasher

    slslasher GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2015
    Messages:
    150
    Country:
    Singapore
    no probs! I also don't know the reason why it didn't work normally for me too.
     
  6. retrospect

    retrospect GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    308
    Country:
    I came across this the other day. It was to do with the MicroSD cards I was using. The problem was (seemingly) that I was using good MicroSD cards. As soon as I put a 1GB no-brand card into the GateWay and a 4GB card into the N3DS DevMenu.3ds started working fine. Replicated many times. It's the SD card. Every other .3ds I've tried works off every card I've tried it on, just DevMenu is funny.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - devmenu, getting, removed