Bruning and Writing

Discussion in 'Wii - Hacking' started by JinTrigger, Jan 3, 2009.

Jan 3, 2009

Bruning and Writing by JinTrigger at 7:10 PM (1,417 Views / 0 Likes) 21 replies

  1. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    What kind of cd do I need to burn Wii games and how can I copy them
    EDIT-Since I got homebrew channel I dont need to have a mod chip to play the backup ethier do I
     


  2. Sawman

    Newcomer Sawman Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    DVD-R [​IMG] Wii games are 4.7 gigs
     
  3. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    Good DVD-R, IMGburn and yes you now dont need a chip to play them!
     
  4. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    what would you consider good DVD-R and I thought DVD-Rs hold exactly 4.7 gigs......I have Maxwell DVD-Rs are they good
     
  5. djtaz

    Member djtaz PM's Full - Wadder Me

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    2,997
    Country:
    Ireland
    To copy them you need dvd dumper - most drives wont copy a wii game directly
     
  6. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    how would i get a dvd dumper (whats that anyway)....and what about the maxwell DVD-R
     
  7. kimikal27

    Member kimikal27 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,381
    Location:
    Galway
    Country:
    Ireland
    the search box is real good too...
     
  8. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    You shouldn't have real issues with Maxwell DVD's, they are not bad.
    Just burn them with IMGBurn at a nice slow speed, like 2.4x or 4x.
     
  9. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    ok thanks because I'm trying to beef up my psp collection and I need my SSBB's 25 dollars trade in but I didnt want to trade it in if I couldn't get it back somehow
     
  10. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    of all the games you need to back up!!!! [​IMG]
     
  11. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    why you say that
     
  12. sentinel5000

    Member sentinel5000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 1, 2008
    Messages:
    379
    Country:
    Puerto Rico
    Ive used the maxell ones that walgreens sells and some gigaware ones and they work flawlessly.
     
  13. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    it's a dvd9 game and gamma dosen't support the dvd9 format, it will work when accessing the 1st layer of the disk but stops working when the second layer needs tobe accessed

    an alternative method is to either download a 4.7gig version or make it yourself(not so easy i've heard), or install the custom ios rev 6 to ios247 then use softchip or a 247 beta loader
     
  14. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    Ok you lost me but let me see if I understand......(because I'm only trading it in if I'm 100% sure I can burn and play it).....I can get/find a 4.7gig version of SSBB and it'll work find....as for everything else you said I was lost. And what the freak is gamma.....I guess what im saying is could you elaborate
     
  15. Matt93

    Member Matt93 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    469
    Country:
    United States
    No a 4.7gig version is incomplete. It will not have everything included.
     
  16. Nuke85

    Member Nuke85 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    155
    Country:
    United States
    So far I've been using Sony DVD-R's and TDK DVD-R's and so far they are working great. I would really recommend though Sony or Verbatim
     
  17. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    so this is isnt possible or is there a way. can someone point me in the right direction cause i really need those trade in points
     
  18. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    4.7 version has the vids missin, GammA is the backup loader you will want to have (or softchip)
     
  19. JinTrigger
    OP

    Member JinTrigger Asentrix Studios

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,550
    Location:
    Lunesta/Mysteria
    Country:
    United States
    so 4.7 is missing vids but it is still playable (basically what would happen if it tried to access one...crash because the only time I think it uses videos is for SSE and I've completed that and barely play it)
     
  20. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    as far as i know thats all thats missing, there is a thread here all about brawl and editing it you should look it up, but like i said there is a way to play a backed up dvd9 version and i'd happily walk you through it if you want to try to do it

    EDIT

    i even have most the files need upped to rapidshare already
     

Share This Page