Brick with Primp My Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Hellow, Aug 8, 2011.

Aug 8, 2011

Brick with Primp My Wii by Hellow at 3:15 PM (2,052 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    I knew it was coming as i was doing it but i thought if i turned my wii off in the process it'd make the damage worse.
    So what i have is a bricked wii where the system menu and homebrew channel aren't working but preloaded and bootmii are.
    I can't restore using my nand backup because bootmii is installed as an iOS, and i don't have a game cube controller. Is there anyway i can reinstall the firmware, or downgrade or something? Is there an alternate way of restoring a nand backup?

    Grr sorry Lion changed Pimp to PRIMP. The title should have said Pimp.
     
  2. shortz1994

    Member shortz1994 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Messages:
    1,341
    Country:
    United States
    can you get to any of the apps in homebrew?.. if so you should be able to get to mmm, an fix this. you have to reinstall. every thing. IMO.. get rid of pimp. the name should be changed to brick my wii, but primp is just as good.
     
  3. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    Uhmm I'm pretty sure Preloader can load .dols?
    Can you give me like a noobs guide? I really don't wanna eff things up anymore than it is.
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    u can still restore your nand dump using bootmii @ IOS and the power\reset buttons on your Wii (instead of a GC controller). However, generally speaking you may want to avoid restoring a nand dump from bootmii @ IOS, it's not as safe as doing it from boot2, but as long as u don't lose power u should be fine.

    Alternatively, u can run bootmii to launch bootmini.elf and reinstall the HBC, then launch the HBC and fix whatever the problem was (ie. reinstall system menu, system menu IOS, priiloader, etc.)

    PS. don't use PMW again... check out ModMii [​IMG]
     
  5. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    Don't worry ill never touch brick my wii ever again! ahaha
    Can you tell me how to reinstall everything i need? I have no idea O.o
    What ios's?
    Do i use MMM?
    Can i use a firmware updater?
    And what is bootmini.elf?
     
  6. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    run the ModMii wizard, answer the questions honestly but tell it that your Wii is a virgin even though its not. Also, make sure that the current firmware and your desired firmware that you enter are different (this ensures a new system menu is installed - for example, if currently on 4.2, finish on 4.1). Then follow the guide exactly except instead of doing the first step of the guide (ie. using an exploit to launch the hackmii installer), you're going to launch the hackmii installer from your existing bootmii installation. Launch bootmii, use the power\reset buttons to navigate the menu, go to the SD card button, then launch bootmini.elf. Then follow your ModMii guide and use it to reinstall the HBC and everything else it says.
     
  7. Uuwuwu

    Newcomer Uuwuwu Advanced Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    60
    Country:
    France
    Just one thing, Pimp my Wii doesn't brick your Wii if you left the settings by default. I changed the IOS of 3 Wii with it and it never did a thing. You somehow messed with the configuration.
     
  8. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,224
    Country:
    United States
    Actually you can't. You need a GC controller because when bootmii sees that the nand dump does have bootmii in boot2 then it requires you to enter in the konami code which can only be done with a gc controller.
     
  9. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    USA: 1
    Canada: 0
     
  10. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    I Remember it used to be like that, but I thought there was an update that made it work... but I'm prolly wrong, cuz far be it from to question the ever so wise DeadlyFoez... cuz he's rated M for Team Your MOM
     
  11. DeadlyFoez

    Member DeadlyFoez Banned

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Messages:
    5,224
    Country:
    United States
    The update that you are thinking of is that it used to be that you had to press A, B, X, and Y all at the same time... which was a bitch to do, so they changed it to that you have to enter in the konami code instead.

    USA: 2
    Canada: -1 (thanks to the Vancouver riots [​IMG])
     
  12. loco365

    Member loco365 GBAtemp Guru

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Messages:
    5,459
    The first thing I thought when I saw this:
    is, If you knew it would make it worse, then why did you do it?
     
  13. Hellow
    OP

    Member Hellow GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    174
    Location:
    brighton, south australia
    Country:
    Australia
    Thank you so much dude. It worked, kinda bromancing you right now ahahhah
     
  14. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,835
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    It's hard not to with that sexy avatar of his, lol.

    Joostin fears he may have revealed too much.
     
  15. pokemonster

    Member pokemonster GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    115
    Country:
    France
    Pimp My Wii..

    That's easy to brick your wii easy [​IMG]
     
  16. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    LMAO! How did I miss these posts! Hilarious! bromance me all you like, lol [​IMG]
     
  17. madri1

    Member madri1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 15, 2006
    Messages:
    170
    Country:
    France
    before saying that pimp my wii bricked your wii, what did you do with it ? EXACTLY ?

    I bet you installed an ios 60 or 70 stubbed in the "wad" menu and then you blame pimp my wii for your stupidity
     

Share This Page