Boot9Strap & Luma3DS: Can no longer boot into SysNAND

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Bubsy Bobcat, May 21, 2017.

  1. Bubsy Bobcat
    OP

    Bubsy Bobcat sipp

    Member
    1,480
    5,753
    Jul 8, 2015
    Zimbabwe
    Okay so I recently installed Boot9Strap on my N3DS using the guide. Now I'm having a problem with Luma3DS where I can no longer boot into my SysNAND. I've actually had this problem before and I believe it's to do with those old region-free and agb_firm cia patches or whatever they were (since my SysNAND pre-dates A9LH and Luma3DS/AuReiNAND as it once was). I could never update past a certain version of Luma3DS and have been sitting on an old version for the longest time. Is there any way I could remove these old patches without being able to boot into SysNAND or could something else be causing this problem. I've got this dump thingy from Luma's exception handler debug thing if this could help with my problem. Thanks.
     

    Attached Files:

  2. pixelmasher

    pixelmasher Gaming Gamer

    Member
    1,633
    671
    Dec 12, 2016
    United States
    Near N3DS
    Have you tried deleting config.bin in /luma and do you have boot.firm on the root of the SD card?
     
  3. Bubsy Bobcat
    OP

    Bubsy Bobcat sipp

    Member
    1,480
    5,753
    Jul 8, 2015
    Zimbabwe
    yes and yes
     
  4. pixelmasher

    pixelmasher Gaming Gamer

    Member
    1,633
    671
    Dec 12, 2016
    United States
    Near N3DS
    Do you have an EmuNAND?
     
  5. FTRBND

    FTRBND waifu

    Member
    555
    265
    Apr 3, 2016
    Saint Kitts and Nevis
    _____________ Dex: Complete
    I encountered the same thing going from A9LH to B9S. Worked perfectly on 11.2 and wouldn't boot up after i've updated to 11.4.
    Uncheck Enable loading external FIRMs and modules from the Luma3DS Config and see if it works.