Assistance with a9lh please..

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by nero99, Apr 27, 2016.

  1. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    Hello. I have successfully crossed over to the a9lh master race (finally). I did the simple and easy way of just having it boot straight to emunand because I didn't want to brick my sysnand some how. My problem is that no cia installer will work.. Big blue menu crashes the system, FBI always give the invalid argument error so I can't install anything else. All my other apps and games will boot and play just fine except for the two file managers. Does anyone know how to fix this?

    New 3DS 10.7 Reinand 4.0 a9lh
    128gb micro sd card with less than 90gb free space
     
    Last edited by nero99, Apr 27, 2016
  2. Viri

    Viri GBAtemp Maniac

    Member
    1,231
    1,116
    Sep 13, 2009
    United States
  3. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    i cant do that because dc9 wont launch, yet uncart and eunand9 will..
     
  4. CrispyYoshi

    CrispyYoshi GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,516
    502
    Mar 20, 2010
    United States
    Do you have all the slotkeys on root where they should be, are you holding start as you boot up to launch D9, and do you have def_Dec9.bin at SD:/luma/payloads/?
     
  5. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    i have all the slot keys in the right place, have all the proper files in the payload folder named correctly, and yes, i hold start when booting up and only get a black screen. i can boot rednand/emunand with no issues, sysnand crashes after 5 seconds of booting, emu9 loads when pressing Y and same with uncart pressing X..
     
  6. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    anyone?
     
  7. CrispyYoshi

    CrispyYoshi GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,516
    502
    Mar 20, 2010
    United States
    Hmm, can we see your root and SD:/luma/payloads/ folder?

    Are you absolutely sure the def_Dec9.bin is the correct payload file, and can you delete it and put a fresh one back on just in case? Have you deleted the Decrypt9 folder on your root?
     
    astronautlevel likes this.
  8. astronautlevel

    astronautlevel Finding a reason, waiting for a miracle

    Member
    4,044
    5,085
    Jan 26, 2016
    United States
    That Nightly Siteā„¢
    Make sure you're also using the most recent version of Decrypt9WIP, it won't work with older versions.
     
  9. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    Screenshot (2).png Screenshot (3).png Screenshot (4).png Screenshot (5).png i inserted them as a thumbnail attachment. and yes, im using the newest dc9
     
  10. CrispyYoshi

    CrispyYoshi GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,516
    502
    Mar 20, 2010
    United States
    Last edited by CrispyYoshi, Apr 28, 2016
    astronautlevel likes this.
  11. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    forgot to upload it Screenshot (6).png
     
  12. CrispyYoshi

    CrispyYoshi GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,516
    502
    Mar 20, 2010
    United States
    Hmm, that looks correct. Where in the Plailect guide did you stop?
     
  13. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    I'm on part 5 where you should be able to use sysnand cfw, but i cant since dc9 wont boot
     
  14. CrispyYoshi

    CrispyYoshi GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,516
    502
    Mar 20, 2010
    United States
    Are you confident that you used the most recent version of D9, Luma3DS, and SafeA9LHInstaller? Did anything weird happen when you tried restoring your SysNand_original.bin back to SysNand after you dumped your OTP?

    If I had to guess, your SysNand is bricked with a functional A9LH, but Decrypt9 relies on some files on your SysNand to run properly. I'm not entirely sure, though.

    All I can suggest right now is to "re-download all of those programs/all your slotkeys and make sure they are up-to-date/not corrupted". Perhaps you might even want to install an older version of A9LH because it could alternatively be a recent A9LH bug.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Oh, and try to see if it will load on a separate SD card. It could also be because D9 doesn't like your SD card.
     
  15. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    the thing is, if i catch it fast enough, i can enter system settings in my sysnand. it says 9.2, heck, i can use the web browser as well.does a9lh not do good on 128gb micro sdxc cards?
     
  16. CrispyYoshi

    CrispyYoshi GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,516
    502
    Mar 20, 2010
    United States
    I heard it slows down on larger cards, but I don't know if that's what's causing the problem you're having right now. I would suggest setting up LumaCFW, the slotkeys, and the D9 payload on a separate SD card, and see if that lets you boot into SysNand and D9 properly. Right now, we have to find a way to isolate the problem (or at least get you back the ability to flash a NAND.bin back to your sysnand if we have to)
     
  17. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    Well it seems that there is a mystery app installed to the nand, which I didn't even install.. FBI fails to load so I can not delete it. The only homebrew app that works is cia angel :/ and every time I try to flash my nand back to a pre a9lh, emunand9 tells me "invalid NAND dump, can not restore". So it looks like I'll have to get a copy of oot and downgrade my emunand since FBI won't even load on there either. At least then I can downgrade to 9.2 and start over since I already have my otp

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Also, system still did the same hint on my 8.16, and 32gb micro as cards.
     
  18. CrispyYoshi

    CrispyYoshi GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,516
    502
    Mar 20, 2010
    United States
    Hmm, what if you restored a working SysNand.bin (which has FBI) to EmuNand via EmuNand Tool on the computer?
     
  19. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    I have actually tried that. That tool refuses to work for me unless I try to inject an emunand dump it just created. I just hope I didn't corrupt my NAND dumps some how. I have one from a few weeks ago on a hard drive I need to find to see if that will hopefully work
     
  20. nero99
    OP

    nero99 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,988
    916
    Sep 18, 2014
    United States
    so i found a working backup. dc9 is now working!
     
    CrispyYoshi likes this.