Any progress on a VC region patcher?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Cocytean, Apr 26, 2008.

Apr 26, 2008
  1. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    Being an NTSC-J Wii owner, I'm used to being last when it comes to finding out whether games work with the system. Now that all of these wonderful, wonderful VC games are being dumped, however, I'm worried that us poor NTSC-J owners are going to be completely forgotten. Does anyone know anything about progress being made on a VC game region patcher? I'd love to get stuck into OoT again... [​IMG]
     


  2. Kyokokoko

    Newcomer Kyokokoko Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    48
    Country:
    Italy
    Yeah, I'm completely with you on this one. The region patcher that was posted has been reported as not working, so let's hope that one improves, or a new one surfaces. I would prefer to region patch the currently released games instead of injecting the roms to that result, but I guess I won't complain if that's what it takes, right?

    I'm guessing we won't have to wait much to see progress on both of the aforementioned fronts.
     
  3. CambridgeGuy

    Member CambridgeGuy GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    141
    Country:
    Ireland
    This would also be particularly useful for PAL Wii owners. I know we seem to have the most roms dumped for our region, but they are hobbled by their forced 50hz and terrible "optimisations". It also means we cant use 480p mode. VC games from an NTSC region would be amazing. I too am hoping this becommes possoble soon.
     
  4. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,717
    Country:
    United Kingdom
    You seem to have a wiikey so need I point out the GC ports of both 64 Zelda titles (including the master quest remix)? Region patching is possible too for GC games so that should not be a problem.

    Granted they well maybe not quite as shiny as they might have been but well above the "playable" level.
     
  5. CambridgeGuy

    Member CambridgeGuy GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    141
    Country:
    Ireland
    How? Tell me!

    I don't have a wiikey. Why, would one enable me to play other region VC games? i thought all it did was inject code into the disc drive data stream so that copied games can be played.
     
  6. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,717
    Country:
    United Kingdom
    My apologies that was a bad choice of ordering on my part.
    As far as I am aware there is no VC region patching right now but GC region patching is possible (I think the wiikey even does it unless I am mistaken).
     
  7. Elo

    Member Elo GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    145
    Country:
    New Zealand
    uhm,it's very possible to "region patch" a vc title..in a certain sense.. you have to change an offset in the .tmd file before creating a wad, this offset (0x0019D (i did it last night,think it's this one) ) needs to be set to value 3 instead of 1.. this will allow the channel to try and boot it on any format.. This is no guarantee that it will work on your console though..but it will try (works for most games ive tried)
    thats how they got SSB64 regionfree
     
  8. Pici

    Member Pici GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    101
    Country:
    France
    If it is that easy, we could find a patcher soon, right ?
     
  9. Elo

    Member Elo GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    145
    Country:
    New Zealand
    craffca is going to integrate it in his injector afaik (atleast he mentioned it on the other post,the swapping results one)
     
  10. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    Is there any way I can offer bribes/girls/personal slavery to craffca to get him to do this quickly? My Wii Menu is looking so empty at the moment.... [​IMG]
     
  11. NikoK

    Member NikoK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    WDS 1.3 does it.
     
  12. guihome

    Newcomer guihome Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Messages:
    22
    Country:
    Canada
    Precision please ???link??? Proof??? Anything except three letters and 1.3

    No seriously any info
     
  13. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    WDS 1.3 doesn't work, been tested several times. creffca is working on it for his Injectuwad application. Let's all give thanks to him!
     
  14. NikoK

    Member NikoK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    219
    Country:
    Canada
    Oh sorry about that. Creffca is doing a lot of great work and just released that injector. Hes great!
     
  15. Cocytean
    OP

    Newcomer Cocytean Advanced Member

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    78
    Country:
    United Kingdom
    Hey creffca, I know you're trying to combine a number of tools for your next version of injectuwad, but I was wondering if you're making any progress with changing the region of the roms?

    Cheers [​IMG]
     
  16. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    yeah,creffeca!

    you're our only hope for region free vc games...at least i think so

    please,please,please
     
  17. whatsa

    Newcomer whatsa Advanced Member

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    63
    Country:
    Antarctica
    Guys, it's really easy. Unpack your WAD with bfgr_wadtools' wadunpacker, then open up your favourite hex editor and change offset 0x0019D in the .tmd from 01 to 03, then pack with wadpacker and install as normal. I'm playing USA SF64 right now with this method. No need for tools.

    EDIT: use v038 if the latest version gives you headaches about common-key.

    I have no idea how well this works for other ROMs. Try it I guess heh.
     
  18. suloku

    Member suloku GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    857
    Country:
    Spain
    Please, try with ocarina of time. Changing it's region glitches the sound, but also changing the rom (with another OoT)
     
  19. whatsa

    Newcomer whatsa Advanced Member

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    63
    Country:
    Antarctica
    Are you running it on an NTSC-J machine or PAL?

    Also: if your console is modded, you can just get the masterquest cube disk, with OoT and MM.
     
  20. crazyDogg08

    Newcomer crazyDogg08 Member

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    14
    Location:
    Turkey
    Country:
    Turkey
    what Region is 03 ???
    I know: 00=JAP 01=USA 02=PAL

    Your method won't work for me... tried US to PAL... doesn't work!
    btw: wiizle diizle shiizle changes the same Byte... and it changes the 16 Region Bytes. Changing Bytes is not the problem... resigning is the problem!

    crazyDogg08
     

Share This Page