AKAIO 1.8.5 not working well

Discussion in 'Acekard' started by SuperTrever, Jan 12, 2011.

Jan 12, 2011
  1. SuperTrever
    OP

    Member SuperTrever GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    It worked for a bit until I tried to update the loader. After that I tried to load games and it just stayed at the loading screen. After that I formatted my SD card and it still only stays at the loading screen. I downgraded back to 1.8.1 and now the games take about 10 seconds to load apposed to nearly right away before I upgraded then downgraded. Can anyone tell me what's going on?
     
  2. geoflcl

    Member geoflcl Permanent GBAtemp Newbie

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    1,373
    Country:
    United States
    I was about to suggest formatting, but it seems that you've already tried that. However, mat I ask what method you used to format the card with? I had the same problem, and even after formatting using the standard Windows precedure, it still was stuck on the loading screen. However, after formatting with Panasonic SD formatter, all the games I had trouble with worked like a charm.
     
  3. infinete

    Member infinete The Temp's cynic.

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    409
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    This also worked for me, seems the card HAS to be formatted with Panasonic SD formatter :S.
     
  4. SuperTrever
    OP

    Member SuperTrever GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    Hmm I haven't tried that yet. Can you tell me what settings you used to format your card on Panasonic SD?
     
  5. -Marco23-

    Newcomer -Marco23- Advanced Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    84
    Country:
    Italy
    I had the same problem.
    I used Panasonic Sd formatter(Quick format) and now 1.8.5 work [​IMG]
     
  6. SuperTrever
    OP

    Member SuperTrever GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    I just formatted with Panasonic SD Formatter and it worked. It still stays at the loading screen for about 10 seconds still though. Does anyone know how I can fix this?
     
  7. SuperTrever
    OP

    Member SuperTrever GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    Also, there's still AP on my Golden Sun rom and I'm pretty sure on all the other games that have AP. Need help with that as well.
     
  8. Smiths

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    updated the loader?

    are you using wifi?

    http://akaio.net/loaders/

    that's not up to date at all.
    Norm shoulda updated that crap when the official one came out
    same with my wifi
    we're a little behind the times on our wifi stuff, sorry.
     
  9. tomrev

    Member tomrev GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    321
    Country:
    United States
    Do you use Option -> Format Size Adjustment -> ON option before format with Pana. Format?
     
  10. SuperTrever
    OP

    Member SuperTrever GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    No, I didn't have it on. Should I?
     
  11. tomrev

    Member tomrev GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    321
    Country:
    United States
    Try it and tell result on here.
     
  12. SuperTrever
    OP

    Member SuperTrever GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    255
    Country:
    United States
    Updated and Golden Sun still doesn't work. ):
     
  13. tomrev

    Member tomrev GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    321
    Country:
    United States
    Well, then delete everything on MSD, put fresh copy of AKAIO and ROM in it. Make sure that your ROM is clean and legit. Turn AAP on and run it. If not work, your MSD may has a problem.
     
  14. Etibs

    Newcomer Etibs Newbie

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    7
    Location:
    Ontario
    Country:
    United States
    Download the Ak 1.8.5 fresh and after formating card put the fresh ako on. Also make sure the rom is a clean rom not patched. Also play with the rom setting after you hit y before loading game i find i have to do this some times with games.
     
  15. florian

    Member florian GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    579
    Country:
    France
    I confirm also AKAIO 1.8.5 not working well [​IMG] Buy a SUPERCARD DSTWO its better better [​IMG]
     
  16. Smiths

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    you're the dumbass who bricked a card after the download was pulled then posted here.

    yay for you
     
  17. Zelgoto

    Newcomer Zelgoto Newbie

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I think I posted this in the wrong spot earlier so I'll just move this here
    I have a Acekard 2i/ Akaio 1.8.5a with a 2gb kingston micro sd and it freezes on the loading screen trying to load the rom
    I fully formatted it as FAT32 and also quick formatted it and still doesn't work
    Help?
     

Share This Page