AKAIO 1.4 (ak2i) simple question

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by loplop95, Apr 21, 2009.

  1. loplop95
    OP

    loplop95 Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Apr 21, 2009
    United States
    So yea my question is pretty much as simple as this:

    Where do i put my roms? at my cards root folder?


    please reply it wont take you any time
     
  2. BoxShot

    BoxShot Chiyo-chan :3

    Member
    3,447
    3
    Dec 18, 2008
    United States
    Middle of the ocean.
    I believe you can put them anywhere but not in the _aio folder. Basically just make a game folder and put them there.
     
  3. anaxs

    anaxs got milk, got candy

    Member
    2,208
    1
    Mar 23, 2009
    Canada
    your moms jeans pocket
    jus make a seperate folder and name it roms er watever and put em in there
     
  4. loplop95
    OP

    loplop95 Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Apr 21, 2009
    United States
    thank you both so very much
     
  5. zero383

    zero383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    649
    0
    Apr 4, 2009
    Canada
    Vancouver - #1 City in Canada
    As others have stated, anywhere you'd like except _aio folder. Reason being it's a hidden folder so it won't show up in the AKAIO browser. I usually just put a folder called "DS" on the root of the card.
     
  6. loplop95
    OP

    loplop95 Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Apr 21, 2009
    United States
    about that... I have another question... or 2

    Where do I place my .sav files?

    I know this has already been discussed multiple times in the forum, but I heard someone state he could perfectly run his genesis, gba, and nes games on this card, is it really possible to play gba games through this card? I also saw some gba stuff in the akaio wiki so im getting really confused.
     
  7. BoxShot

    BoxShot Chiyo-chan :3

    Member
    3,447
    3
    Dec 18, 2008
    United States
    Middle of the ocean.
    You put the save files in same folder as your roms. GBA games only can be played via ram expansion i.e. an EZ Flash 3 in 1. Genesis and the nes games probably were played via emulator.
     
  8. loplop95
    OP

    loplop95 Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Apr 21, 2009
    United States
    wow, thanks a ton I'm such a noob at this a last couple of questions

    where can i download emulators playable in dsi?

    what are the setting for the sd formatter?
     
  9. BoxShot

    BoxShot Chiyo-chan :3

    Member
    3,447
    3
    Dec 18, 2008
    United States
    Middle of the ocean.
    The emulators can be found in the downloads section of gbatemp. For the panasonic sd formatter I just use the default settings.
     
  10. loplop95
    OP

    loplop95 Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Apr 21, 2009
    United States
    so i do quick format?
     
  11. lyjman1

    lyjman1 Member

    Newcomer
    16
    0
    Apr 19, 2009
    United States
    Yes
     
  12. loplop95
    OP

    loplop95 Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Apr 21, 2009
    United States
    Admin, could you close this post?
     
  13. Chris_Skylock

    Chris_Skylock GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,501
    0
    Dec 26, 2008
    Philippines
    If you are using 4GB above, I suggest putting multiple folders as I heard it will be a problem if you have over 100 files (rom and save) on the same folder. I have atleast 5 folders on my Acekard 2.1
     
  14. loplop95
    OP

    loplop95 Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Apr 21, 2009
    United States
    mine is 8gb but i dont have 50 games yet