5.4.0 LOADIINE (CERTAIN GAMES NOT LOADING) HELP PLEASE

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by Mastakilla187, Feb 19, 2016.

  1. Mastakilla187
    OP

    Mastakilla187 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 19, 2016
    United States
    I HAVE A 5.4.0 WIIU AND WHEN I TRY TO LOAD CERTAIN GAMES IT WILL FREEZE AT THE SSBU LOADING SCREEN. TO RUN THE EXPLOIT I USE THE SCUBA LINK AND THEN SELECT V2 LOADIINE AT WIIBREW LINK, THEN GO INTO MII , PICK GAME, then run it thru ssbu and then it stops there, ive waited along time to see if it was just loading(over 15min) but nothing. Ive ran super mario 3d and spongebob with no problems so when i got the freezing issue with a game like super mario u and zelda i was surprised since these games are old. I downloaded them from the same place and all titles keys and folders are in the correct place. Any help would be appreciated and was wondering also why i cant seem to get the gx2 loader to work, i try to use the scuba link twice for it but it will either kick be back to a pause screen or give me "cannot connect to peer error", but really i just want to be able to load the games. Any ideas? thanks

    sd card used: SanDisk Ultra Plus 80MB/s SDHC (1) (10)

    p.s. sorry for the caps in the begining didnt see my caps lock was on lol

    FIXED!!! i hosted my own from xampp and just run the index file twice and it works 95% of the time!!!!!! Anyone having trouble with 5.4.0 getting gx loadiine to run pm and i'll help u out! Thanks everyone
     
    Last edited by Mastakilla187, Feb 29, 2016
  2. Kafluke

    Kafluke GBAtemp Psycho!

    Member
    3,459
    1,706
    May 6, 2006
    United States
    Why don't you use the loadiine GX2? You shouldn't have to be navigating yourself to miimaker with that build. It will do it all by itself.
     
  3. Mastakilla187
    OP

    Mastakilla187 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 19, 2016
    United States
    ive tried that but it always kicks me back to a pause menu, loadiine gx2 is the one you load the link twice and it supposed to go right into it correct? the scuba link? I also get an error "failure recieving data from peer?" when trying to rerun the link
     
    Last edited by Mastakilla187, Feb 19, 2016
  4. memomo

    memomo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    Member
    1,070
    548
    Nov 30, 2013
    You should focus on how to get Loadiine GX2 to work, because the games compatibility is very limited in the early versions
     
  5. Mastakilla187
    OP

    Mastakilla187 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 19, 2016
    United States
    ok when i try it i get the cant to read from peers error ? any solutions or ideas?
     
  6. memomo

    memomo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    Member
    1,070
    548
    Nov 30, 2013
    Try SD package version
     
  7. Mastakilla187
    OP

    Mastakilla187 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 19, 2016
    United States
    when i do that it just kicks me back to the no suspended pause screen

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    do u think using xampp would help
    ?
     
  8. memomo

    memomo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

    Member
    1,070
    548
    Nov 30, 2013
    Sure, try it
     
  9. Twinkeltoe

    Twinkeltoe Member

    Newcomer
    37
    26
    Jan 16, 2016
    Netherlands
    The age of the games got nothing to do with the compatibility. It's about a lot of things like the rpx/rpl files.
    Mario u should work on V2 though if I remember correctly. Zelda doesn't work till V3 (but only in Mii mode for some reason).

    But as most people have said, go for GX2 or if you're lazy like me and the games you want to play work on V3 go for that lol.

    GL
     
  10. Mastakilla187
    OP

    Mastakilla187 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Feb 19, 2016
    United States
    tried xampp and the bar goes blu then white no boot tho, it shows I'm hooked up to camp on the address bar but when I go to press the link it just goes all the way blue then stops. System doesn't freeze or anything just sits there and when I do the s d card method I just get botched color lines on the screen then it goes to the suspended pause screen. Do I just need to keep repeating the process over and over or is there somthing else going on?
     
    Last edited by Mastakilla187, Feb 20, 2016