3DS browser capabilities

Discussion in '3DS - Console, Accessories and Hardware' started by tj445, Jun 7, 2011.

Jun 7, 2011

3DS browser capabilities by tj445 at 11:09 AM (3,978 Views / 0 Likes) 30 replies

  1. tj445
    OP

    Member tj445 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    178
    Country:
    Japan
    For those who updated, post here what you noticed that works and that doesnt work.
    For instance, It appears to have adobe flash but its outaded,
    And you cannot scroll on pages that In-page scrollable content like google maps.
     


  2. ShawnTRods

    Member ShawnTRods GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    4,284
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    i am on the 3ds now. this page sort of looks blurry. loading time is pretty bad. and dont think it has flash.
     
  3. popoffka

    Member popoffka GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Riga
    Country:
    Latvia
    I've noticed an interesting feature: I've uploaded a photo to a website, and when viewed from a PC, this photo is a simple JPG, but when viewed in 3DS's browser, photo is 3D.
     
  4. zombymario

    Member zombymario GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    171
    Location:
    Habitable zone
    Country:
    Netherlands
    I hope that Nintendo will bring a update some day with a (better) flash support.
     
  5. heartgold

    Member heartgold GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    4,276
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    That's what happens when your not using the whole ram. It's probably using like 16MB of ram OUT OF 128MB.
     
  6. tj445
    OP

    Member tj445 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    178
    Country:
    Japan
    I was reading the messages that it gives to me when entering pages that need flash.
    It says to upgrade rather than just download, but that might be a universal message for all incompatible versions/those who dont have it.

    Another thing I noticed is that you cannot select the content of some drop down bars
     
  7. Shiro09

    Member Shiro09 AAI2 Localisation Team

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    764
    Country:
    Australia
    Really? What image did you upload? Can you share the link please.
     
  8. tajio

    Member tajio GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    403
    Location:
    Northern Ireland, UK
    Country:
    United Kingdom
    The loading time is SLOOOW. Maybe because it's not using the whole RAM? Anyway I tried reading some manga, it's okay, though the loading times can make you frustrated at times.
     
  9. chris888222

    Member chris888222 GBAtemp's Flygon Fan

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    5,532
    Country:
    Singapore
    No lags and whatsoever for me! [​IMG]

    Only no YouTube [​IMG]
    Even on mobile site
     
  10. KDH

    Member KDH GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 26, 2007
    Messages:
    241
    Location:
    Kansas
    Country:
    United States
    It can't load a page whose source (HTML/XML/etc. Code or Unformatted Text) is larger than 1 Megabyte, so reading walkthroughs while playing could be difficult for some games, especially RPGs.
     
  11. L_o_N_e_R

    Member L_o_N_e_R GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    413
    Country:
    United States
    if you look at a .mpo(or whatever it's called) in a browser then it looks like any old pic

    its only on the 3ds it does 3d

    loading times is decent for me

    although to be honest i used the browser and then tried to play some AR games, it was slow as hell.. everything was choppy

    is there a way to force close that thing?
     
  12. ShawnTRods

    Member ShawnTRods GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    4,284
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Yeah probably..
    The colours on the browser dont look.. well that "clear" either for some reason.
    At least we have a browser now lol.
     
  13. rrrdgames

    Newcomer rrrdgames Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    19
    Country:
    United Kingdom
    looks good once fully loaded but the loading times at quite long [​IMG]
     
  14. Fear Zoa

    Member Fear Zoa This... This is the world we live in

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    1,437
    Location:
    Maryland
    Country:
    United States
    It would be awesome if Nintendo gave us a standalone browser and then a lite version for surfing when a game is on standby
     
  15. TheNikkoMan

    Newcomer TheNikkoMan Advanced Member

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Messages:
    99
    Location:
    Oslo
    Country:
    Norway
    Who knows, maybe that's what it is doing currently.
    If you have software running, it only uses half of the RAM (or 16MB idk).
    But if you don't have software running, it uses all of it?
    I don't see why not, if they didn't it'd be a massive waste of RAM.
     
  16. DiscostewSM

    Member DiscostewSM GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    4,799
    Location:
    Sacramento, California
    Country:
    United States
    I really hope Nintendo does something like this. I won't always be playing a game when I want to surf the internet away from my home computer (and I don't have a laptop).
     
  17. Slyakin

    Member Slyakin See ya suckers

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    4,450
    Location:
    Soviet Slyakin
    Country:
    United States
    I can see why Nintendo is going light on the browser, considering it IS a multitask feature. I was just hoping that, in a future update, the browser will have two modes:

    One being the same as the one we have now, that would run when you're playing a game.
    Two, being a more powerful browser that ran if there is no game playing.
     
  18. boktor666

    Member boktor666 Gbatemp's official Solar Boy™ Is Back!

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    805
    Location:
    Holland, somewhere :D
    Country:
    Netherlands
    looking good so far, tried it a while, pages do tend to be blurry, but that goes away after 2 secs. Its very graphic, the creators did put some work into it. GBAtemp seems to be working very good. Reply, and stuff works.
     
  19. Windaga

    Member Windaga GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    872
    Location:
    New England
    Country:
    United States
    All of the pages I've tried thus far load pretty nicely - certainly better than my PSP's browser. The interface is a LOT smoother, too, and the typing is loads faster. Looking good [​IMG]

    And switching between the browser and a game is a lot faster than I thought it would be. I only have SSFIV3DE, so it's not really useful at this point, but I can't wait to try it out with Ocarina of Time.
     
  20. popoffka

    Member popoffka GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Riga
    Country:
    Latvia
    That's because the browser is rendering in 16-bit mode, because it's a little bit faster.
     

Share This Page