Zelda Won't Work On G6DS Real

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Arvias, Oct 2, 2007.

Oct 2, 2007

Zelda Won't Work On G6DS Real by Arvias at 12:00 PM (1,772 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. Arvias
    OP

    Newcomer Arvias Advanced Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    52
    Country:
    United States
    Hi guys.

    I got a G6DS Real and i Got Zelda.

    The problem is that it has some bug with the save file. Every time i start the game it gievs an error telling it can't read the card and i should remove it. Then after a few tryes i could play it for an hour then took a break. When i started it again it gaved same error.


    What am im doing wrong?
     
  2. Arvias
    OP

    Newcomer Arvias Advanced Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    52
    Country:
    United States
    Ok it works now.

    ppl who got G6DS Real ! For the Save File fix do the following. Get the IND usa release of the game , use latest arm7_fixer_v1 and use Sim City J to patch the Zelda file. then it works perfectly [​IMG]
     
  3. hanman

    Member hanman I'm a pretty lucky guy

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    715
    Location:
    Galbadia Garden
    Country:
    United States
    i have a G6DS Real, and i'm not having any problems with the game. 8Gb, btw.
     
  4. Arvias
    OP

    Newcomer Arvias Advanced Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    52
    Country:
    United States
    Well tbh i didn't heard that anyone else had this problem like me. But i fixed it now and works like a charm [​IMG]
     
  5. Seaman89

    Newcomer Seaman89 Newbie

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    Sweden
    Thanks alot man... had exactly the same problem, works perfect know!

    Thanks again [​IMG]
     
  6. Arvias
    OP

    Newcomer Arvias Advanced Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    52
    Country:
    United States
    It's wierd. A pal of mine has exactly the same G6DS Real and he didn't needed the arm7 fix to play the game... im clueless [​IMG]

    Then again i got a complain from people.

    When you use the arm7 fix stuff , you need to put zelda in the GAME folder. Then start Arm7 Fixer , so it would creata a DONOR directory and put the Sim City J there. After application started you can delete sim city , just follow the instructions. Then let is patch it and you will have the working Zelda.nds file in the main directory of the Arm7 Fix!!! I mean it will be in the same directory with the Arm7 Fixer exe. That its the file you need not the one that is still in the GAME folder.

    Cheerz [​IMG]
     
  7. AlexKidd

    Newcomer AlexKidd Newbie

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    Australia
    Thanks to the OP, I would never have worked this out [​IMG]
     
  8. Russetts

    Newcomer Russetts Member

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    15
    Country:
    Canada
    Where do I get these files?
    Mine saved at the start of Isle of Elexer, no matter how far I go it wont save anymore.
     
  9. TheNeck

    Member TheNeck GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    357
    Location:
    Southern California
    Country:
    United States
    I have the 16gb version, and so far zelda works fine without have to do the arm fix, i wonder why?
     
  10. WeaponXxX

    Member WeaponXxX Too F'in Blonde

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    2,868
    Location:
    Currently in Chicagoooooooo
    Country:
    United States
    what loader ya all using? Havent booted Zelda up yet but Im still using 2.1
     
  11. TheNeck

    Member TheNeck GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    357
    Location:
    Southern California
    Country:
    United States
    im using 2.3
     
  12. Lazlo

    Newcomer Lazlo Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    Works fine now. Thanks for the fix

    P.m me for a link to the sim city (j) rom if anyone needs it
     
  13. hanman

    Member hanman I'm a pretty lucky guy

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    715
    Location:
    Galbadia Garden
    Country:
    United States
    offering ROMs is a big no-no. doing so may result in getting hit by the ban-hammer.
     
  14. swiitness

    Member swiitness GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    123
    Country:
    Australia
    For the G6DS Real 16g everything should work perfectly fine, just don't enable the soft reset function.
     
  15. Lazlo

    Newcomer Lazlo Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    I didn't offer roms or post a link on the forum. What are you on about ?
     
  16. hanman

    Member hanman I'm a pretty lucky guy

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    715
    Location:
    Galbadia Garden
    Country:
    United States
     

Share This Page