Zelda MM NTSC on PAL Wii

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by MattDragon, Sep 18, 2011.

  1. MattDragon
    OP

    MattDragon Member

    Newcomer
    46
    4
    May 27, 2011
    Italy
    Hi guys, i have a problem running zelda MM NTSC on a PAL Wii. When i start it, it run at 50 Hz and the sound is orrible. Then I found this in the forum

    But i can't do the second point (I used ShowMiiWads because the link is dead, but it told me that the 000001.app file is not compressed with lzss). How can i do? Can someone help me? Thx a lot!

    Edit: I found ow that ShowMiiWads can only decompress LZ77, not LZSS... How can I decompress the compressed LZSS 000001.app file? Thx!
     
  2. KiiWii

    KiiWii GBAtemp Psycho!

    Member
    3,780
    1,323
    Nov 17, 2008
    United Kingdom
  3. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    7,051
    8,796
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
  4. KiiWii

    KiiWii GBAtemp Psycho!

    Member
    3,780
    1,323
    Nov 17, 2008
    United Kingdom
  5. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    7,051
    8,796
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    [​IMG] Why are 2 topics at nearly the same time about MM opened? It's a bit strange...
     
  6. MattDragon
    OP

    MattDragon Member

    Newcomer
    46
    4
    May 27, 2011
    Italy
    I already tryed it, but it didn't work. Someone else had tryed it? I did something wrong? Thx!

    EDIT: I finally made it. I used the classic Custom NAND Loader, because the MOD version didn't work. I have only a question: in the loader menu, i found the options "Force HDTV" and "Patch Video Mode". What do they do? Thx a lot for all!
     
  7. FIX94

    FIX94 Global Moderator

    Global Moderator
    7,051
    8,796
    Dec 3, 2009
    Germany
    ???
    Well force HDTV is 480p maybe and patch video mode is a general force which you shouldn't use because it can slowdown the game.
     
  8. zodiac42

    zodiac42 Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Aug 11, 2011
    United States
    i tried patching wads with all sorts and couldn't get them to run at 60hz

    in the end what i ended up having to do is use anyregionchanger to change the video mode of my wii to NTSC, now every NTSC wad runs perfectly at 60hz.

    you could do an entire region change if you want but its easier to just change the video mode. don't screw around with any other settings in anyregionchanger though unless you know what you're doing
     
  9. Buleste

    Buleste Old Fart

    Member
    852
    27
    Dec 19, 2010
    Why not use the PAL mod of MM. I do and it works perfectly.